Присъединяването на Украйна към НАТО може да доведе до Трета

...
Присъединяването на Украйна към НАТО може да доведе до Трета
Коментари Харесай

Украйна иска Трета световна война, убедена Русия

Присъединяването на Украйна към НАТО може да докара до Трета международна война и самата НАТО го схваща. Това съобщи за ТАСС заместник-секретарят на Съвета за сигурност на Русия Александър Венедиктов.

Според него кандидатурата на Украйна за бързо участие в НАТО е " по-скоро агитационен ход ".

Киев е наясно, че сходна стъпка би означавала обезпечена ескалация до Трета международна война, подчерта той и добави: " Явно на това разчитат - да вдигнат информативен звук и да привлекат за следващ път вниманието върху себе си ".

Но като се има поради, че доста членове на режима в Киев нямат връзка с действителността, не бих се изненадал, в случай че някои хора в действителност чакат страната им да бъде призната в НАТО, означи Венедиктов.

Ние също по този начин сме наясно, че макар изказванията за невмешателство в събитията в Украйна, реалните дейности, подхванати от западняците, демонстрират, че те са директна страна в спора, посочи той.

По негови думи присъединението на Украйна към НАТО " автоматизирано ще даде ново качество на присъединяване на Запада в спора, ще влезе в действие чл.5 (за груповата защита - б.р.) ". Заместник-секретарят на Съвета за сигурност уточни тежките последствия от сходни дейности за цялото човечество.

" Самите страни членки на НАТО схващат самоубийствения темперамент на тази стъпка (да се одобри Украйна в НАТО) ", категоричен бе Венедиктов.

Той напомни, че настояването на Киев незабавно е било подкрепено от източноевропейските страни, в това число балтийските.

" Но по-сериозните сили и даже самият Брюксел реагираха без ентусиазъм на тази самодейност и незабавно излязоха със общоприет набор от контрааргументи - неспазване на стандартите на блока, съществуване на териториални разногласия и така нататък ", уточни Венедиктов.

" Във всеки случай позицията на Русия остава непроменена - присъединението на Украйна към НАТО или към други съюзи, основани под егидата на Съединените щати, е недопустимо за нас ", заключи заместник-секретарят на съветския Съвет за сигурност.

Западът би трябвало да осъзнае, че думите на украинския президент Володимир Зеленски за нуждата от превантивни удари против Русия са апел за Трета международна война, предупреди още той.

" Руските публични лица в никакъв случай не са изразявали опасност за потребление на оръжия за всеобщо заличаване. Междувременно в Европа някои политици намерено приканват за сходни дейности ", посочи Венедиктов.

Като образец той уточни апелите на Зеленски за превантивни удари против Русия.

Дори редица политици в Европейски Съюз не изключват опцията за потребление на оръжия за всеобщо поразяване против Русия, добави той.

Запитан дали украинският президент може да направи сходно изказване без поддръжката на Запада, Венедиктов отговори: " Ние добре знаем, че всички дейности и думи на Зеленски са съгласувани и постоянно подбудени от тези, които проведоха преврата в Украйна през 2014 година Въпреки това пораждат доста съществени подозрения по отношение на адекватността на Зеленски, изключително когато той изрича сходни изречения ".

Думите на Зеленски са " не просто някакък коментар, а открит апел за Трета международна война, в която не може да има спечелили ", акцентира заместник-секретарят на Съвета за сигурност на Русия. " Затова би било добре Западът да осъзнае, че тяхното протеже може да се наеме толкоз доста, че Вашингтон и Брюксел ще би трябвало да мислят по какъв начин да се оправят с следствията ", заключи той.

По думи на Венедиктов " на Запад все по-малко хора си спомнят какво е война, по тази причина губят връзка с реалността и не схващат какъв брой рискови са сходни апели и какви могат да бъдат следствията ".

По някаква причина мнозина имат вяра, че нуклеарна война може да се води на локално равнище, посочи той.

Венедиктов напомни, че във Вашингтон в миналото е имало такава идея, само че Пентагонът я е отхвърлил в ранния стадий на Студената война.

" Не би трябвало да забравяме - ядрен конфликт ще засегне безусловно целия свят - освен Русия и груповия Запад, само че въобще всяка страна на тази планета. Последиците от него ще бъдат пагубни за цялото човечество ", заключи Венедиктов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР