Присъединяването на Турция към ЕС продължава да бъде приоритетна цел

...
Присъединяването на Турция към ЕС продължава да бъде приоритетна цел
Коментари Харесай

Ердоган: Присъединяването към ЕС продължава да е приоритет за Турция

Присъединяването на Турция към Европейски Съюз продължава да бъде предпочитана цел за Анкара. Това съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган, предадоха турските медии.

Ердоган приказва в президентския замък Чанкая на среща с посланиците на страните от Европейския съюз.

Той прикани Европейски Съюз да заеме по-окуражаваща позиция по отношение на напъните за възстановяване на двустранните връзки. Президентът посочи, че сега той персонално вижда опити за блокиране на напъните на Турция за присъединение към блока.

Турция, която географски и исторически е част от Европа, е отдадена на задачата си да стане член на Европейски Съюз, уточни Ердоган, като добави, че присъединението е предпочитана цел за Анкара макар всички несправедливости, съобщи Българска телеграфна агенция.

Държавният глава означи, че Турция продължава да поставя нужните старания и че се надява блокът да постави завършек на "стратегическата слепота " и да работи по-окуражително във връзка с развиването на връзките с Анкара.

Турция стартира договаряния по присъединение към Европейски Съюз през 2005 година, само че на процедура те са замразени от няколко години поради недозадоволителния, съгласно Брюксел, прогрес на страната.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР