Присъединяването на България, както и на другите две страни кандидатки

...
Присъединяването на България, както и на другите две страни кандидатки
Коментари Харесай

Радев благодари на Шолц за подкрепата на Германия за присъединяването на България към Шенген

Присъединяването на България, както и на другите две страни кандидатки - Хърватия и Румъния, ще има значим принос за консолидиране на сигурността в Европейския съюз. Това декларира президентът Румен Радев в писмо до канцлера на Германия Олаф Шолц, в което президентът показва признателността си за поддръжката на Германия за присъединението на страната ни към Шенгенското пространство, оповестиха от прессекретариата на президента.

Германският канцлер удостовери, че България, Хърватия и Румъния покриват всички механически условия и изрази подготвеност да работи за пълноправното участие на страната ни в Шенген.

Държавният глава акцентира, че участието в Шенген е измежду главните външнополитически цели на България и думите на Олаф Шолц са значимо самопризнание за ролята на страната ни като виновен сътрудник в опазването на външната граница на Европейски Съюз. Президентът регистрира като изключително значим и сегашния подтекст на голям брой провокации пред архитектурата на сигурност в Европа.

" България продължава дейните си старания и разговора с всички наши европейски сътрудници за реализирането на външнополитическия ни приоритет за участие в Шенген ", написа още президентът в писмото си до немския канцлер, като показва, че страната ни чака реализиране на позитивно решение на Съвета на Европейски Съюз до края на 2022 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР