Присъединяването към Фонда за възстановяване на ЕС даде импулс за

...
Присъединяването към Фонда за възстановяване на ЕС даде импулс за
Коментари Харесай

Гърция: Развиват артпрограми за пациенти с рак, онколози и музейни работници си подават ръка

Присъединяването към Фонда за възобновяване на Европейски Съюз даде подтик за реализация на една самодейност, обвързвана с качеството на живот на пациенти с рак, на които ще се предлага да се включат в артпрограми, написа eKathimerini.com.

CAre Art е взаимна самодейност на Солунската градска организация на музеите (MOMus), Гръцката федерация за битка с рака и Обществото по здравна онкология.

„ Музеите и изкуството не могат да заменят опазването на здравето, само че могат да допринесат за психическа резистентност и благоденствие “, споделя за Kathimerini Мария Кокороцку, куратор по образованието на MOMus и труженик за развиване и одобряване на програмата. В нейните рамки ще се оферират артработилници и специфични музейни обиколки на забавни експонати за пациенти с рак.

„ Ние твърдо имаме вяра, че изкуството може да даде облекчение на хора с хронични болести “, прибавя онкологът доктор Йоанис Буковинас и дава като образец резултатите от сходна държавно финансирана стратегия в Канада, където 80% от бенефициентите намират опита за потребен при справяне с провокациите на тяхното заболяване.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР