Присъдата срещу руснака Герман Костин, осъден на доживотен затвор без

...
Присъдата срещу руснака Герман Костин, осъден на доживотен затвор без
Коментари Харесай

Апелативният съд отмени доживотния затвор на Костин за убийството на детето в куфара

Присъдата против руснака Герман Костин, наказан на пожизнен затвор без подмяна за убийството 5-годишния Никита Плотников, чийто мъртвец през 2015 година изплува в куфар в язовир “Искър ”, е анулирана от състав на Софийския апелативен съд.

Тричленният състав, в който попадат съдиите Калин Калапкчиев (докладчик по делото), Виолета Магдалинчева и Атанас С. Атанасов връщат делото за ново разглеждане на различен състав на Софийския градски съд.

Костин получи най-тежката присъда през м.г. след под напрежение правосъден развой, в който съвсем на всяко съвещание отправяше обиди към съда.

Апелативните магистрати обаче споделят, че правосъдният акт на Софийския градски съд е предписан след основни нарушавания на процесуалните правила. " Цялостната оценка на протеклото пред първата инстанция правосъдно произвеждане постанова извода, че правото на обективен развой на подсъдимия Костин, обезпечено както от главните правила на Наказателно-процесуален кодекс, по този начин и от член 6 Европейска конвенция за правата на човека, значително е било лимитирано – пренебрегнато е справедливост на подсъдимия на писмен превод на материалите от делото, нарушено е правото на отбрана на подсъдимия, както и правото му на неутрален съд ", пишат в решението си апелативните съдии. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР