Присъдата на Русенския окръжен съд, с която мъж от Видин

...
Присъдата на Русенския окръжен съд, с която мъж от Видин
Коментари Харесай

Присъда от 10 години затвор за обир на банков клон в Русе влезе в сила

Присъдата на Русенския областен съд, с която мъж от Видин е наказан на 10 години затвор за грабеж на банков клон в Русе, е доказана напълно от две инстанции и влезе в законна мощ, оповестиха от Съдебната палата в градь.

 Крадци отмъкнаха 220 000 лева от банков трезор през дупка Виж още

Обирът е осъществен в края на март 2016 година. До трезора на банковия клон, намиращ се в централната част на Русе, е достигнато, откакто е разрушена стена при подземните гаражи, намиращи се под финансовата институция. През изработен отвор е проникнато от прилежащо външно помещение.

Със особено готови съоръжения са придърпани част от парите, които се намирали на рафт. Отнети са средства в разнообразни валути - 150 000 лв., 7000 английски паунда и 12 000 щатски $. Общата стойност е 188 385, 52 лв..

При обира мъжът е имал съизвършител, който не е открит.

И. П. е наказан да заплати на банката обезщетение в размер на 188 385,52 лв., дружно със законната рента .

Съдебното произвеждане протича в 12 съвещания, по време на които са разпитани десетки очевидци и са признати голям брой експертизи. Мъжът е приет за отговорен от Русенския областен съд на 22 януари 2020 година. И двете по-горни инстанции потвърдиха напълно наложеното наказване, а жалбите на подсъдимия са оставени без почитание. Така присъдата към този момент е дефинитивна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР