Присъдата на бившия кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев

...
Присъдата на бившия кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев
Коментари Харесай

Намалиха с две години присъдата на Иван Евстатиев

Присъдата на някогашния кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев за изнасилването на 16-годишно момиче е понижена от 6 на 4 години. За това решение на Пловдивския областен съд заяви адвокатката му Ташкена Колчева. Присъдата към момента е не оповестена на уеб страницата на съда. „ Не съм чел правосъдното решение, тъй като през вчерашния ден към момента не беше излязло, само че не бих се учудил, в случай че присъдата е понижена. За нас е значимо, че този човек беше приет за отговорен в изнасилване”, съобщи за „ Марица” юристът на потърпевшото момиче Иван Грошев.

На 15 януари 2016 година 16-годишната тогава Ирена Белухова влезнала в хотелската стая на Иван Евстатиев в Стрелча. Двамата се познавали, тъй като майката на момичето е работила за някогашния кмет. Евстатиев и Ирена изпили доста количество водка и когато момичето изпаднало в безпомощно положение, последвало изнасилването. Пред съда Евстатиев не отхвърляше половия акт, само че твърдеше, че той е бил непринуден.

Той е в ареста от близо 2 години и в случай че понижената присъда влезе в действие, т. е. бъде доказана от Върховен касационен съд, ще се окаже, че той е излежал над половината от наказването си. Това би му дало право да изиска предварително условно освобождение.
тагове иван евстатиев присъда
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР