Присъдата е първи случай, в който швейцарска финансова институция се

...
Присъдата е първи случай, в който швейцарска финансова институция се
Коментари Харесай

Осъдиха голяма швейцарска банка за пране на наркопари

Присъдата е първи случай, в който швейцарска финансова институция се санкционира за сходно закононарушение. Федералният углавен съд в Белинцона, Южна Швейцария, призна за отговорен и някогашен чиновник на Credit Suisse, който е позволил за клиент на банката българската тайфа за трафик на опиати. В резултат на това, незаконната организация е изпрала през Credit Suisse CHF 19 милиона, показва swissinfo.ch.

Акцентът в правосъдното дело обаче е по-скоро върху самата банка, която беше приета за отговорна в незаконна немарливост при наблюдението на чиновниците си и използването на ограниченията против прането на пари.

Банката отхвърли обвиняванията и съобщи в понеделник, че има намерение да апелира. От антикорупционната неправителствена организация Public Eye обаче насочиха вниманието освен към слабостите на банката, само че и към швейцарската правна система.

„ Ако Швейцария не желае финансовият й център да бъде леговище за стопански закононарушения, би трябвало да укрепи системите за наблюдаване и да вкара възпиращи наказания “, обявиха от Public Eye.

През 2021 година притежаваната...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР