Природозащитници излизат на протест срещу застрояването в Синеморец, става ясно

...
Природозащитници излизат на протест срещу застрояването в Синеморец, става ясно
Коментари Харесай

Екозащитници на протест срещу застрояването в Синеморец, алармират и за проблемен ремонт в Балкана

Природозащитници излизат на митинг против застрояването в Синеморец, излиза наяве от самодейност в обществените мрежи.
Очаква се да се включат близо 400 души. Хората недоволстват против градеж в местността " Корабите ", който съгласно тях е част, от Натура 2000 и Природен парк " Странджа ".
Организаторите на митинга настояват, че въпросният парцел, който е частна благосъстоятелност, е знак на беззаконието у нас. Имало обаче още доста сходни образци.

Преди месец от Асоциацията на парковете в България се заканиха да внесат два сигнала - до Министерство на околната среда и водите и Министерство на регионалното развитие, за нарушавания при строителството на вили и хотели в Синеморец.
В местността " Поляните ", над скалната забележителност, известна като Корабите, се построяват три обекта, а още три частни терена са заградени и готови за строителство.
Това се случва, макар че Общият организационен проект на Царево към момента не е признат и в региона не е построена никаква техническа инфраструктура.
В проблем за природозащитниците се трансформира и ремонт и възобновяване на път „ Беклемето " в Централния Балкан.
Дано това не е следващата гигантска и непоправима пакост в нашите планини, която ще обрече на мудна и сигурна гибел част от прелестната природа на Стара планина сред Беклемето и х. Дерменка, се назовава " Опазване на безлесни естествени местообитания посредством ремонт и възобновяване на път „ Беклемето “ - хижа „ Дерменка “ и съставлява Дейност 6 по план BG16M1OP002-3.007-0006 „ Възстановяване и запазване на естествени местообитания и типове в Национален парк, написа в обществената мрежа фейсбук Крум Аспарухов.
Ако към момента някой счита, че европарите, в комбиниране с корупцията, са нездравословни, да знае че бърка. Не са нездравословни - пагубни са ! И за хората и за природата!
Ако още някой счита, че посланията на политиците, че ще обезпечат повече пари от Европа, се отнасят за нас - да знае че бърка. Отнасят се за тези с багерите и безбройните хотели по морета и планини, които през живота си нищо не са произвели, с изключение на фекалии. Те това вършат и с европейските пари - очевидно е към този момент и от космоса.
Лесно мога да позная какво ще направи " безпристрастната, самостоятелна и смела " българска прокуратура, ако елементарните жители (разбирай простите, по техните стандарти) се размърморят. Динамично време е въпреки всичко, и няма по какъв начин - ще би трябвало да се реагира...Прокуратурата го направи към този момент след гражданското отвращение за багерите на Рилските езера. Констатира, че не може да открие коя е компанията, която има багера.
Евентуално и тук ще стане по този начин. Евентуално ще. Ако въпреки всичко - о, знамение - се окаже, че има такива - то ще са против незнаен причинител. И по този начин до момента в който изтече давностния период. Играно е към този момент безчет пъти. Работи съвършено. И по морето, и на Банско, и на Езерата, а в този момент към този момент и на Балкана.
Друг въпрос е, че тъкмо сред Дерменка и Беклемето има голяма потребност от " запазване на безлесни естествени местообитания ", само че не посредством нов път, дами и господа шефове, рейнджъри и такива на хранилка в, и около, парковата дирекция (моля тези, които не са олигофрени, само че с дейностите или бездействията си подкрепят горепоказаните, също да се усещат засегнати), а посредством надзор!
За мотористи, АТВ-исти, джип-аристи и бракониери на доклад, устройствените правила на парка не важат от години.
Всъщност в никакъв случай не са важали, написа още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР