Природният газ в Европа поскъпва за втори пореден ден на

...
Природният газ в Европа поскъпва за втори пореден ден на
Коментари Харесай

Газът в Европа поскъпва за втори пореден ден, премина 200 евро за мегаватчас

Природният газ в Европа нараства за втори следващ ден на търговия, надвишавайки равнището от 200 евро за мегаватчас за пръв път от седмица насам на фона на възобновени опасения по отношение на доставките от Русия.

Повод за възобновеното повишаване на синьото гориво даде новината от началото на седмицата за газови течове от съветската газопреносна мрежа " Северен поток 1 и 2 " под Балтийски море, които течове бяха избрани от редица европейски страни - в това число Германия, Дания и Швеция, както и от Европейска комисия като възможен " бойкот ".

Операторът на " Северен поток " - Nord Stream AG сподели, че вредите по три офшорни тръбопровода са невиждани и не е допустимо да се реши по кое време ще бъде възобновена работоспособността на газовата мрежа.

Трябва да се има поради, че " Северен поток 1 ", който се състои от две успоредни линии с номинален потенциал от 27,5 милиарда кубически метра годишно всяка, спря да доставя газ от Русия за Германия от края на август насам, до момента в който " Северен поток 2 ", чийто маршрут върви съвсем паралелно на " Северен поток 1 ", по този начин и не беше пуснат в употреба, защото Германия отхвърли да го сертифицира.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР