Природният газ ще поевтинее с около 11 процента и през

...
Природният газ ще поевтинее с около 11 процента и през
Коментари Харесай

По-евтин природен газ от януари

Природният газ ще поевтинее с към 11 % и през януари се чака да се продава под 78 лв. за мегаватчас без такси и данъци. Това стана ясно на днешното съвещание в енергийния регулатор, на което беше разисквано предлагането на " Булгаргаз " за цените от идната година, заяви БНР.

Председателят на Комисията за енергийно и водно контролиране Иван Иванов дефинира новината като добра освен за портебителите на синьо гориво, само че и на топлофикациите, тъй като няма да се постанова преразглеждане на цените на парното и топлата вода в средата на отоплителния сезон:

" Независимо, че се намираме в интервал на зимни месеци, когато обикновено цената на природния газ на енергийните тържища се усилва, тази година от една страна, заради относително мекото време, а въпреки това заради запълните складове на природен газ в цяла Европа, цената на природния газ на интернационалните тържища ще понижава. И защото като изключиме доставките от Азербайджан и тези, които са от газохранилището в Чирен, останалите са директно свързани с цената на природния газ на нидерландската борса, явно понижаване на цените там води до понижаване на цената и у нас ", сподели ръководителят на енергийния регулатор Иван Иванов.

Окончателното решение за цените на газа за идващия месец ще бъде взето на 1 януари идната година.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР