Природният газ ще е с близо 30% по-евтин от февруари

...
Природният газ ще е с близо 30% по-евтин от февруари
Коментари Харесай

За февруари се очаква близо 30% по-евтин природен газ, парно и ток няма да поскъпват

Природният газ ще е с близо 30% по-евтин от февруари и ще се продава за към 130 лв. за мегаватчас без такси и данъци. Това съобщи изпълнителният шеф на " Булгаргаз " Деница Златева по време за разискването на цените в енергийния регулатор.

Тя уточни и аргументите за това понижение:

" В микса имаме структурирани четири снабдители, трима определени през тръжна процедура, която финализирахме през месец декември, и също по този начин една четвърт - това са нагнетени количества в Чирен. Всички количества са обезпечени. Това обаче, което следим през месец януари - и заради топлото време, заради форсмажор на един от най-големите ни индустриални клиенти, имаме с 30% понижение на потреблението по отношение на месечните контрактувани количества ".

От своя страна ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране Иван Иванов съобщи, че няма да има смяна в цените на парното, топлата вода и тока.

" Очевидно няма никаква заплаха Комисията за енергийно и водно контролиране да пристъпи към смяна на цената на топлинната сила до края на отоплителния сезон. Българските жители могат да бъдат спокойни, че няма да има смяна в цената на топлинната сила. "

Окончателното решение за цените на газа за идващия месец ще бъде взето на 1 февруари.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР