Природният газ през март ще струва 28.64 лв. за мегаватчас,

...
Природният газ през март ще струва 28.64 лв. за мегаватчас,
Коментари Харесай

Газът през март ще е по-евтин с около 8%

Природният газ през март ще коства 28.64 лева за мегаватчас, което е спад с към 8 на 100 по отношение на цената през февруари, само че упованията са през април да има ново покачване с над 16 %, само че каква тъкмо ще е цената ще зависи от придвижването на европейските газови тържища.

Цената за март бе одобрена от Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) в понеделник, като импортираните при започване на февруари планове на " Булгаргаз " не са изменени, излиза наяве от известията на публичния снабдител и енергийния регулатор.

В решението са регистрирани и спомагателни количества природен газ по програмата за освобождение на природен газ след извършения от " Булгаргаз " търг на профилираната борса по договорите с лицензиантите, както и с клиенти по свободно контрактувани цени, показаха от КЕВР.

Поевтиняването на суровината няма да се отрази на цените на топлинната сила и на електрическата сила и те остават непроменени.

Според направената също при започване на февруари прогноза за цената през април, природният газ би трябвало да нарастне с над 16 на 100 по отношение на мартенската цена. Според анализите газът през април би трябвало да коства 33.41 лева./МВтч, само че заявката за цената ще бъде импортирано идната седмица и е допустимо да претърпи корекции на 1 април с последните борсови данни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР