Природният газ поевтинява с 17,64 на сто от 1 февруари,

...
Природният газ поевтинява с 17,64 на сто от 1 февруари,
Коментари Харесай

КЕВР: Природният газ поевтинява със 17,64 % от 1 февруари

Природният газ поевтинява с 17,64 на 100 от 1 февруари, реши дефинитивно Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР).

Този месец синьото гориво ще коства 109,88 лв. за мегаватчас без такси и данъци (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС) или 56,18 евро за MWh, изчислена по фиксинга на Българска народна банка. Тази цена беше поискана по-рано от „ Булгаргаз “.

Комисията одобри предлагането на „ Булгаргаз “ в понижен състав от 9 на 5 души.
" Булгаргаз " предлага цената на газа за февруари да намалее със 17,64%
„ Булгаргаз “ внесе обновено заявление за одобряване от КЕВР на цена на природния газ за февруари 2022 година, с включени...
Прочети повече
Цената за февруари 2022 година е по-ниска с 23,53 лв. за MWh или със 17,64% по отношение на настоящата през януари 2022 година

За съпоставяне, цените на европейските газови пазари през януари надвишаваха 80-85 евро за мегаватчас.

При одобряването на цената на природния газ КЕВР регистрира декларираните планирани количества природен газ от импорт за вътрешния пазар и от ресурси природен газ от ПГХ " Чирен ", изискванията по договорите за доставка от импорт за вътрешния пазар, както и усреднения валутен курс на Българска народна банка на лв. по отношение на задграничната валута, в която се заплаща внасяния в страната природен газ. Правомощията на Комисията са само да откри дали заявката на " Булгаргаз " дава отговор на условията на наредбата за контролиране на цените на природния газ и на договорите за доставка.

При определянето на предстоящите доставни цени са регистрирани общото количество природен газ, планувано за доставка през месец февруари 2022 година и относителния дял на количествата за социална доставка на природен газ, програмата за освобождение на природен газ, както и по двустранните контракти.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР