Природните алкалоиди, които се съдържат в черния пипер, са способни

...
Природните алкалоиди, които се съдържат в черния пипер, са способни
Коментари Харесай

Черният пипер блокира разпространението на коронавируса

Природните алкалоиди, които се съдържат в черния пипер, са способни да блокират разпространяването на ковид. В вероятност могат да се появят биологично дейни добавки, които да се оправят с подлата зараза, считат откриватели от Института по цитология на Руската академия на науките.

 Нови открития за това по какъв начин коронавирусът поразява мозъка Нови открития за това по какъв начин коронавирусът поразява мозъка
При попадане в мозъка през носа, коронавирусът провокира такива признаци като проблеми с паметта, нарушавания на координацията и " мъгла...

Изследователите почнали да търсят метод за блокиране на белтъците на възбудителя на вируса при попадане в човешкия организъм. Този метод не е неповторим, по подобен път вървят учените по целия свят. Главният проблем е в това, че коронавирусът мутира с огромна скорост и много бързо придобива резистентност към лекарствени препарати.

Руските учени решили да тръгнат по различен път. По думите на основния теоретичен помощник на Института по цитология на РАН Олга Остроумова, откривателите си сложили цел не да блокират самия белтък, а да не позволен сливането му с човешки кафези. За да подберат нужното съединяване, учените употребявали 20 алкалоида с растителен генезис, като измежду тях бил и пиперин, който се съдържа в черния пипер.

Проби с пробни вирусни и клетъчни мембрани в наличието на откъс от белтък възбудител са посочили, че пиперинът най-добре се оправя с поставената задача. Тогава съветските учени се обърнали към сътрудниците си от Института по епидемиология и микробиология в Санкт Петербург. Те тествали пиперин върху ухански вариант на вируса в лаборатория, а също по този начин ревизирали действието на алкалоида при маймуни. Резултатът бил насърчителен.

Изследователите са стигнали до извода, че пиперинът е кадърен да трансформира свойствата на липидната обвивка на вируса, вследствие на което той повече не може да прониква в клетките, т.е. да заразява организма. Учените считат, че доста скоро може да се появят биологично дейни добавки, които оказват помощ да се победи коронавирусът, а сигурността на този алкалоид за медицински цели е потвърдена от дълго време.
 Как бързо да си върнем обонянието след КОВИД Как бързо да си върнем обонянието след КОВИД
При множеството хора, преболедували КОВИД, вкусовите чувства и питателните привички се възвръщат. Но другите хора имат потребност от раз...

Резултатите от проучванията на учените са оповестени в изданието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР