Природни феномени, мистериозни паметници от древността, исторически забележителности и свещени

...
Природни феномени, мистериозни паметници от древността, исторически забележителности и свещени
Коментари Харесай

"Най-красивите кътчета по Черноморието" в книга

Природни явления, мистериозни монументи от древността, исторически забележителности и свещени места, скрити плажове, където индивидът към момента не е съумял да остави своята диря, познати и обичани кътчета от различен ъгъл, 150 фотографии, които демонстрират всичко това, и доста подробна и потребна информация откриваме на страниците на " Най-красивите кътчета по Черноморието ", заяви БНР.

Пътеводителят е обстоен туристически указател, който превежда читателя през цялото ни крайбрежие: от най-северната точка – Дуранкулак, до най-южната – Резово.

Три пътешественички – Елена Иванова, създател на блога " Друми в думи ", Надежда Серафимова от " Тефтерчето на един странник " и Росица Димитрова от " Trips with Rosie " – сплотиха старания, усещания, думи и пътувания, с цел да опишат хубостта и магията на българското Черноморие.

Те описват за нечувани митове, диви плажове и островни благосъстояния, за вкусна храна и приятни направления, за незабравими гледки и нощни разходки и за най-необходимото на човек, тръгнал да покорява непокътната земя и да основава мемоари.

Пътеводителят разкрива с думи, фотографии и препоръки общо 57 благоприятни условия за завършения, като най-важното обръщение, което авторките му желаят да насочат към своите читатели, е да опознаят Черноморието ни, до момента в който го пазят чисто.

В " Артефир " те описват, че по-трудно се написа за познатите на всички места, тъй като предизвикването да ги представиш по нов, чужд и прелъстителен метод, е по-голямо.

Най-запомнящи са срещите с локалните хора, посредством които можеш да претвориш историята и мита за българските кътчета море върху лист хартия. А за дивите плажове е добре човек да се приготви като за поход в планината.

В звуковия файл Елена Иванова, Надежда Серафимова и Росица Димитрова приказват още за тайните на най-големия български черноморски остров Свети Иван, за плажове като Липите и Листи и за това, което отличава " Най-красивите кътчета по Черноморието " от всеки различен справочник.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР