Природен газ ще има, но цената ще бъде висока. Това

...
Природен газ ще има, но цената ще бъде висока. Това
Коментари Харесай

Шефът на КЕВР: Природен газ ще има, но на висока цена

Природен газ ще има, само че цената ще бъде висока. Това сподели Иван Иванов, ръководител на Комисията за енергийно водно контролиране.
През август цената е висока и ще бъде малко под 300 лева на мегаватчас. А след септември цената на газа ще падне, сподели още Иванов.Той уточни, че се чака у нас да бъдат доставени над 1 милиарда куб.м. от Азербайджан, контрактувани от дълго време, а също така се водят договаряния за още половин милиард.
Останалите количества се чака да дойдат до страната ни с танкери, само че остава казусът с довеждащата инфраструктура.
Щабът, който беше образуван от премиера, ще насочи напъните си за гарантиране на снабдяването и през идната година, сподели Иван Иванов и уточни, че е пропуснат моментът България да резервира слотове за доставка и по тази причина в този момент ще заплаща на по-висока цена.
Цената през август ще бъде малко под 300 лв. на мегаватчас, следва чуване и съвещание на КЕВР. Ще бъде одобрена цената на газа, като е доста евентуално това нарастване от 60 на 100, което "Булгаргаз " желае, да бъде доказано, уточни Иванов.
Той напомни, че цената на парното няма да бъде променяна до 1 януари, само че би трябвало да се мисли за подкрепяне на топлофикациите, тъй като няма да могат да платя отговорностите си към "Булгаргаз ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР