Природата ни е дарила с куп полезни билки за укрепване

...
Природата ни е дарила с куп полезни билки за укрепване
Коментари Харесай

Teзи билки са най-мощният защитник от грип

Природата ни е дарила с куп потребни билки за подсилване на имунната система, които са най-мощният бранител от грип. Достатъчно е само да знаем кои са те и по какъв начин да ги използваме вярно.

Сред тях има и такива, които са по-известни като подправки и нормално ги използваме в готвенето. В състава им влизат куп естествени лечебни съставки като етерични масла или горчиви субстанции, които могат да предотвратят досадната простуда и грип.

Разбира се, при бременност или автоимунни болести, би трябвало да се консултирате с Вашия доктор, преди да ги употребявате.
Ето кои са тези билки.

1. Джинджифил

Добавен към горещия чай, джинджифилът има подтикващ резултат върху имунната система. Поради тази причина той се употребява в обичайна медицина от хилядолетия.

Коренът има мощно изразено противовъзпалително и обезболяващо деяние и има мощно изразен антитуморен резултат.

Може да го приемате под формата на чай, като добавка на прахуляк, добавена към смутита, сокове или храни. 

Нарежете на дребни късчета корен с дължина 2-3 см. Залейте го с 200 мл вряла вода. Запарете чая за 10-20 минути. Прецедете го, прибавете мед и лимонен сок. Консумирайте го, до момента в който е топъл. 

2. Градински чай

Тази билка е богата на антиоксиданти и има противовъзпалителни свойства. Листата култивиран чай оказват помощ при кашлица и възпалено гърло поради изобилието от съдържащите се в тях субстанции с антивирусни резултати.

Запарете за 20 минути 1 ч. л. култивиран чай в 200 вряла вода. След това прецедете чая и го изпийте топъл. Приемайте по 2-3 чаши от него всеки ден.

3. Женшен

Интересното е, че даже външният тип на корена женшен наподобява на човешкото тяло, което удостоверява неговите лечебни свойства. Грудката има противовъзпалителен резултат. 

Доказано е, че пациентите с рак, приемащи женшен в продължение на две години, имат доста по-ефективно функционираща имунна система.

Може да приемате женшен под формата на капсули или течен дестилат.

3. Чесън

Веществото алициин, което се съдържа в чесъна, се смята за натурален антибиотик и е ефикасен щит против вируси, бактерии и гъбички. 

Чесънът съдържа витамини и минерали и със мощно изразен противораков резултат.

Може да го приемате в композиция с мед и лимон. За задачата са ви нужни следните съставки - 1 лимон дружно с кората (може да изстискате сока от него и да настържете кората), 1/4 чаена чаша мед (предварително разтопен на водна баня) и 1 глава настърган или пасиран чесън. Всяка заран приемайте по 1 чаена лъжичка от тази примес на празен корем. 

4. Мащерка

Тази билка освен придава необикновен усет на всяко ядене, само че и укрепва имунната система. На нея се приписват даже свойствата за повишение на либидото.

Мащерката е мощно отхрачващо средство. Помага при кашлица и други признаци на простуда. Тя съдържа етерични масла, които отпускат мускулите на бронхите, убиват бактериите и вирусите, и по този метод дихателните пътища се почистват от слузта и секретите.

Пригответе си чай от мащерка като залеете 1 супена лъжица от билката с 250 мл кипяща вода. Варете 5 минути на слаб огън. Оставете течността да престои още 10 минути, с цел да се запари, след което я прецедете и консумирайте. Препоръчително е всекидневно да се изпиват по 2-3 чаши чай от мащерка.

5. Ехинацея

Това лечебно растение съдържа инулин, витамин С и етерични масла, които имат имуностимулиращ и противовъзпалителен резултат. Установено е, че сокът от тази билка обезпечава по-леко протичане на елементарната простуда. Растението подтиква имунните кафези, което води до производството на повече бели кръвни кафези, а те сполучливо се борят с гъбички, вируси и бактерии.

Може да приемате ехинацея под формата на капсули, екстракти и смес.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР