Природата не пита. Тя връхлита, дори когато трябва да бъде

...
Природата не пита. Тя връхлита, дори когато трябва да бъде
Коментари Харесай

Тенис по скалата на Рихтер

Природата не пита. Тя връхлита, даже когато би трябвало да бъде избран финалистът на шампионата в Акапулко.

Мексиканският град беше разлюлян от трус 5,7 по скалата на Рихтер. И то тъкмо по време на мача сред Александър Зверев и Доминик Кьопфер!

Интересното е, че двамата тенисисти по този начин и не усетиха, че земята под краката им се тресе. Тя си довършиха разиграването в първия гейм на втория сет.



Земетресението беше уловено от една от статичните камери на кортовете в Акапулко. Публиката също го усети. Поне това се вижда по реакциите на присъстващите по трибуните.

" Не знаех какво се е случило. Доминик също. Чухме от публиката. Осветлението очевидно се е разтресло, почитателите са усетили. Ние тичахме по корта и даже съумях да осъществявам точка по време на земетресение. Знам, че в Акапулко се случва постоянно, несъмнено е обикновено. Даже предходната година го усетих. Видях, че стълбовете на осветлението се клатят. Надявам се да няма потърпевши или повреди ", разяснява Александър Зверев.

Снимка: Reuters

Природната буря не повлия на германеца с съветски корени и той си обезпечи място във финала след триумф с 6:4, 7:6(5). За трофея Зверев ще спори със Стефанос Циципас.

Григор Димитров също взе участие в шампионата в Акапулко, само че отпадна на четвъртфинал.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР