Природата на голяма част от партиите в парламента е такава, ...

Природата на голяма част от партиите в парламента е такава,

Eвгений Кънев: Все още няма реално евроатлантическо мнозинство

" Природата на огромна част от партиите в Народното събрание е такава, че те не обслужват своите гласоподаватели и ползите на данъкоплатците, а обслужват своето управление, своя водач и кръговете, които стоят зад него. " Това сподели пред БНР Евгений Кънев, макроикономист, капиталов и финансов анализатор и на политическите процеси.

" Самият произход на част от партиите е обвързван с усвояването на средства от бюджета и на процедура не могат да се възпроизвеждат, в случай че нямат достъп до тези средства. Евроатлантизмът при тях е една табелка, която ги легитимира в Европейския парламент, където са част от европейски фамилии на партии ", разяснява Евгений Кънев в предаването " Хоризонт до обед ".
И в този момент бихме могли да имаме държавно управление, само че концепцията на договарянето е да се разреши да вървят така наречен капиталови планове по остарелия метод, да не се търси отговорност за тях, счита анализаторът.

" Виждаме, че всички неща, които не ги заплашват, те ги поддържат, само че всички неща, които директно ги касаят, да кажем да имаме работещо правораздаване, се блокират. "
Кънев открои две плоскости на протичащото се сега – геополитическата: изток-запад и вътрешната: корупция – антикоруmция.

" Много мъчно можеш да бъдеш евроатлантик, в случай че не си антикорупционер. На процедура корупционните мрежи, които се поддържат в страната, се употребяват от непознати сили за нахлуването на източното въздействие у нас. На процедура значително това въздействие смъкна кабинета. (…) В този смисъл е доста мъчно на хората да се ориентират кой, за какво по този метод работи. Истината е, че у нас към момента няма действително, а не номинално евроатлантическо болшинство. "
Евгений Кънев сподели още, че е считал президента Румен Радев " в случай че не за проатлантически, най-малко за безпристрастен ", само че откогато е избухнала войната в Украйна " той постоянно се безпокои да не би инцидентно съветските ползи да са наранени и ги показва като идентични с българските ". Кънев е черноглед за месеците, до момента в който трае възможен длъжностен кабинет.
" На този декор съм угрижен, че още веднъж ще се върнат обратно всички достижения, които бяха направени от настоящия кабинет във връзка с откъсването ни от съветските зависимости. Най-вероятно ще бъде подписан още веднъж дълготраен контракт с " Газпром ", най-вероятно ще бъде блокирано даже оръжието, което отива по контракти за Украйна през Полша, най-вероятно ще забележим още веднъж възобновяване на броя на съветските дипломати в България. "

Източник: fakti.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg