Природата е перфектната кръгова икономика. В нея отпадък не съществува.

...
Природата е перфектната кръгова икономика. В нея отпадък не съществува.
Коментари Харесай

Нено Димов: Трябва да се приближим по природата, където отпадък не съществува

Природата е съвършената кръгова стопанска система. В нея боклук не съществува. Ние би трябвало да се опитаме да се приближим до сходна на естествената система, в която всяко нещо е потребно. Това е фундаментът на кръговата стопанска система.
Това сподели министърът на околната среда и водите Нено Димов на семинар на тематика " Интегрирано ръководство на отпадъците " в курорта Пампорово, представен от организация " Фокус ".
Той прикани локалните управляващи и бизнеса да мислят в посока попречване на отпадъка посредством повторна приложимост, преработване, използването на силата посредством инсинериране и чак най-после депониране. Целта е депонирането да е незначително малко.
Министърът акцентира, че значимо за развиването на страната е намирането на баланс сред икономическото развиване и опазването на околната среда. " Както е значимо да пием чиста вода, да дишаме чист въздух, да обработваме отпадъците си, по този начин е значимо и това да не пречи на икономическото ни развиване. Тоест не можем да сложим приоритет на едното или другото, те би трябвало да се развиват ръка за ръка ", разясни Нено Димов.
Той изясни, че метафизичен видяно съществуват два типа закони – едните, които могат да се нарушават и другите, които не мога да се нарушават. " Могат написаните от индивида закони, а не могат божиите или естествените закони. Колкото по-близо е до втората група един човешки закон, токова по-малко може да бъде нарушаван ", разясни екоминистърът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР