Припомняме ви, че в края на 2021 г. по личното

...
Припомняме ви, че в края на 2021 г. по личното
Коментари Харесай

Само във Фрог: Гласят защитника на Гешев - Ясен Тодоров да оглави Националното следствие

Припомняме ви, че в края на 2021 година по персоналното предложение на Гешев бе открита спомагателна численост за трети зам.-шеф на Национална следствена служба, която да заеме Ясен Тодоров. За се се случи назначението, се наложи Висш съдебен съвет изключително да заседава. На процедура нищо не е налагало да се работи като “на пожар”. Именно затова се счита, че сега Гешев стои зад тила на шефа на Етичната комисия на някогашния Висш съдебен съвет.

Дела

Усилено се разяснява, че сега Ясен Тодоров е в екипа, който проверява сигнала на Кирил Петков за източването на язовирите. До този миг няма привлечени лица към наказателна отговорност от предходните ръководещи.

В средите на юристите се приказва още, че мъжът, с който живее дъщерята на Тодоров, ще се яви тази година на състезанията надлежно за младши прокурори и следователи. Миналата година младият мъж, който е служител на реда, изпаднал от класирането поради неудовлетворителен резултат. Любопитното е, че хората, които в този момент ще правят оценка “зетя”, действително ще са подчинени на “свекъра му” Ясен Тодоров. Този факт незабавно подлага на подозрение безпристрастността на състезанието.

Процедура

Процедурата по избора на нов шеф на Национална следствена служба би трябвало да стартира при този Висш съдебен съвет, а изборът му да стане при идващия. Голямата въпросителна обаче е дали въобще ще се стигне до лъчение на нов състав на Кадровия орган. Има не дребна възможност този Висш съдебен съвет, който се намира под въздействието на Иван Гешев, да продължи да работи, до момента в който не се изберат новите членове. Това значи, че възможностите на Ясен Тодоров да бъде определен за правоприемник на Борислав Сарафов, са извънредно огромни.

Стара популярност

Ясен Тодоров стана прочут в предходния Висш съдебен съвет като човек на статуквото. След медийни изявления се разбра, че до момента в който таткото е член на Висш съдебен съвет, дъщерята стартира работа без конкурс в администрацията на предходния основен прокурор Сотир Цацаров.

Настоящият зам.-шеф на Национална следствена служба беше вкаран в пояснителен режим през 2017 година, откакто се разкри, че е ходил на среща в постройката на компания на хазартния необут Васил Божков. Според медийни изявления той влезнал с празни ръце, а излязъл от там с чанта. Самият Тодоров сподели, че бил на среща с някогашния зам.-шеф на Министерство на вътрешните работи и ексдепутат Явор Хайтов. Неофициално в разнообразни медии, обаче се твърдеше, че Хайтов работи за Божков.

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР