Припомняме на Русия, че правото на информация е залегнало в

...
Припомняме на Русия, че правото на информация е залегнало в
Коментари Харесай

ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Брюксел с коментар за случая с Христо Грозев

Припомняме на Русия, че правото на информация е залегнало в интернационалните документи, по които Москва е страна, уточни през днешния ден представител на Европейската комисия в отговор на въпрос, обвързван с оповестяването на българския проверяващ публицист Христо Грозев за търсене от съветските управляващи, съобщи Българска телеграфна агенция.

Русия вкара цензура за войната в Украйна, като утвърди закон за наказване на така наречен подправена информация, в това число за съветското навлизане в Украйна.

Това стана причина доста самостоятелни съветски и задгранични медии да изоставен Русия, означи представителят.

Европейски Съюз осъжда дейностите на Москва против самостоятелните съветски медии и блокирането на достъпа до задгранични уеб сайтове, добави той.

Руските управляващи желаят да лишат съветските жители от самостоятелни източници на информация за войната, която започнаха против Украйна, и за зверствата, осъществявани от съветските сили, уточни представителят.

Грозев, който е български жител, работи за самостоятелната мрежа за проверяваща публицистика " Белингкат ".

На 26 декември съветското вътрешно министерство разгласи, че го търси.

Руските управляващи не прецизираха характера на нарушаванията, за които той е търсен, като единствено показаха, че те се съдържат в наказателния кодекс.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР