Припомняме, че то бе взето тихомълком на заседание на МС

...
Припомняме, че то бе взето тихомълком на заседание на МС
Коментари Харесай

Сигнализират ЕК заради скандалното решение за АЕЦ “Козлодуй”

Припомняме, че то бе взето тихомълком на съвещание на Министерски съвет при бурните диспути към избора на ръководител на Народното събрание. Според него се анулира решението на предходния кабинет, с което се анулираха рестриктивните мерки при диверсификация на доставките на свежо нуклеарно гориво за АЕЦ “Козлодуй ”. Изпълнителната власт стимулира решението си с това, че предходният кабинет на процедура би могъл да " попречва присъединяване на " Уестингхаус " и изключва опцията " Фраматом " да взе участие в процеса по диверсификация. 

 

Вчера служебният министър на енергетиката Росен Христов уточни, че решението не е било ориентирано само към възбрана да се купува съветско нуклеарно гориво, а пречи на “Фраматом ” да взе участие. 

 

Според " Ние идваме! ” на Арман Бабикян и Николай Хаджигенов анулираното решение блокира напъните за различни доставки на гориво за българската централа в Козлодуй, оставя страната ни според от режима на Путин и монопола на Руската федерация, слага под риск енергийната ни система, индустрията, битовите консуматори и като цяло визира националната сигурност на България, акцентират от организацията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР