Припомняме, че Арури бе ликвидиран при “хирургически точен удар в

...
Припомняме, че Арури бе ликвидиран при “хирургически точен удар в
Коментари Харесай

Нов обстрел между Израел и “Хизбула”

Припомняме, че Арури бе премахнат при “хирургически прецизен удар ” в ливанската столица в първите дни на новата година. Ударет бе офис на Хамас в южните покрайнини на Бейрут, считани за бастион на " Хизбула ". Самата формация даде обещание да отмъсти, а интернационалната общественост и ливанското държавно управление приканиха “Хизбула ” да се въздържа. 

" Хизбула " съобщи, че счита гибелта на Арури за ", неговия народ, неговата сигурност, суверенитет и опозиция, както и мощно символичните и значими политически и сигурност послания, които съдържа “.

 

Ръководителят на Хизбула Хасан Насрала сподели в петък, че Ливан ще бъде " изложен " на повече израелски интервенции, в случай че неговата група не отговори на убийството.

 

Северен Израел е подложен на сериозен обстрел от ливанска територия. Ливанската шиитска формация " Хизбула " разгласи, че е блъснала основен израелски пост за наблюдаване с 62 ракети. Израелската войска сподели, че е дала отговор на ракетната офанзива в събота с удар на безпилотен летателен уред.

Израелски бойни самолети и войски също удариха поредност от цели на " Хизбула " в регионите на Айта аш Шаб, Ярун и Рамиех в Южен Ливан.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР