Приоритетите в сектор Земеделие“ обсъдиха министърът на земеделието д-р Иван

...
Приоритетите в сектор Земеделие“ обсъдиха министърът на земеделието д-р Иван
Коментари Харесай

Приоритетите пред сектор земеделие обсъдиха при предаването на министерския пост д-р Иван Иванов и Явор Гечев

Приоритетите в бранш „ Земеделие “ разискаха министърът на земеделието доктор Иван Иванов и служебният министър Явор Гечев, при встъпването му в служба.

Двамата разясниха най-належащите задължения и действия, стартирани от доктор Иван Иванов и екипа на Министерството на земеделието, които би трябвало да се осъществят в идващите месеци.

По време на церемонията за предаване на поста те обрисуваха неотложните задания, с които би трябвало да продължат да подкрепят земеделските производители, като бе стихотворец ангажимент за довеждане докрай на поетите задължения пред сектора и продължение на положителните начинания. Д-р Иванов напомни, че тази година бюджета за поддръжка на бранша е рекордно висок, с което се потвърди, че земеделието е приоритет, играе основна роля за продоволствената сигурност на страната.

Служебният министър Гечев разяснява, че е работил и познава бранша от дълги години, проблемите в него и работата, която следва. „ Поемам поста от Вас с отговорност и схващане, в името на консолидирането на агросектора и затвърждаването на позицията му като водещ фактор в българската стопанска система – поръчител за продоволствената сигурност на нашия народ и Европейския съюз “, обърна се служебният министър на земеделието към доктор Иван Иванов. Министър Гечев добави, че ще се работи интензивно дотъкмяване на работата по Стратегическия проект, Националния проект за възобновяване и резистентност и подготовката за тяхното използване. „ Ще продължим работата по нужното законодателство в бранш Земеделие и за естественото действие в цялата система и не последно място ще се обезпечи провеждането на почтени избори, в границите на пълномощията на Министерство на земеделието “, приключи Явор Гечев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР