Приоритетите ни са реалистични и необходими и трябва да бъдат

...
Приоритетите ни са реалистични и необходими и трябва да бъдат
Коментари Харесай

Зарков: Приоритетите на правосъдното министерство са 5

" Приоритетите ни са реалистични и нужни и би трябвало да бъдат изпълнени в този момент, тъй като имат значими на практика последствия. Приоритетите, които сме си фиксирали, отвън настоящата активност, са 5 на брой ". Това сподели на брифинг служебният министър на правораздаването Крум Зарков. Той показа екипа и приоритите си за идващите месеци. 

На първо място, като приоритет Зарков уточни з аконите по Националния проект за възобновяване и резистентност

Вторият приоритет за Зарков и служебното министерство е ефикасната реализация на закона за правосъдната власт, с който на европейските делегирани прокурори, се дава администрация. 

" Следващите седмици е извънредно неотложно да се направи решителна крачка за осъществяване на плана за градеж на нов затвор ", уточни Зарков като идващ приоритет на министерството. 

" Създаване на съвет за криминологически проучвания към министерство на правораздаването. България е единствената страна в Европейски Съюз, в която подобен съвет не действа, въпреки че страната ни има с какво да се гордее във връзка с науката криминалогия ", сподели Зарков. 

Темата Шенген бе посочена като пети приоритет за Зарков и екипа му. 

" През последните години в обществото ни затихна тази тематика, а това е въпрос с голямо практическо значение за всеки български жител и бизнеса ", съобщи служебният правосъден министър.

Заместник-министри на правораздаването ще бъдат: Мария Павлова, Юлия Ковачева, Емил Дечев

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР