Приоритетите не са се променили и ние трябва да продължим

...
Приоритетите не са се променили и ние трябва да продължим
Коментари Харесай

Денков: Нидерландия и Австрия трябва да загубят аргументите си за влизането ни в Шенген

„ Приоритетите не са се трансформирали и ние би трябвало да продължим интензивно както в Народното събрание, по този начин и по контрола на мигрантите, с цел да може и Нидерландия, и Австрия да изгубят всички причини, които са употребявали досега, пробвайки се още веднъж да спрат България в Шенген. “

Това съобщи министър-председателят Николай Денков по време на парламентарен надзор на въпрос, подложен от Георг Георгиев от ГЕРБ-СДС по отношение на вероятностите за приемането на България в Шенген . Той уточни:

„ Както знаете, две страни сега имат запаси към приемането на България в Шенген. Едната е Австрия, а другата е Нидерландия. Това, което беше показано като мнение на вътрешния министър на Австрия, отразява несъмнено мнение, само че никога не дефинира какъв ще бъде крайният резултат. Разговорите, които организирах с канцлера на Австрия и премиера на Нидерландия, демонстрират, че те имат разнообразни упования от страна на България, с цел да могат да обсъдят вътрешно в техните парламенти и да вземат решение за идно приемането на България в шенгенската зона. “

Нидерландия чака от България да усъвършенства правосъдната си система , а Австрия да бъде засилен контролът по границите , тъй че бъде понижен потокът на нелегалнопреминаващи мигранти.

„ От страна на Нидерландия, решаващо за тях е това какъв брой добре работи правосъдната система в България и те чакат от страна на Европейската комисия отчет, който да отрази по какъв начин са се трансформирали разпоредбите и законите в България и по какъв начин те се ползват във връзка с нарушаванията на закона. По отношение на Австрия техните упования са да бъдат сигурни, че България прави всичко допустимо като гранична страна да минимизира притока на мигранти през нейните граници. Там дилемите са главно към Министерство на вътрешните работи, Групово дело „ Гранична полиция “, българските и партньорските служби “, акцентира Денков.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР