Приоритетите на БСП през 2018 г. ще бъдат здравеопазването и

...
Приоритетите на БСП през 2018 г. ще бъдат здравеопазването и
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Продължаваме битката за мораториума върху лекарствата

„ Приоритетите на Българска социалистическа партия през 2018 година ще бъдат опазването на здравето и образованието и науката “. Това разгласи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова във Враца, представена от БГНЕС.

Тя бе безапелационна, че отляво не престават битката за мораториума върху новите медикаменти за онкоболни.

„ В момента не законът подсигурява на всеки онкоболен, че може да се лекува, а комисия, която ще взема решение кой ще живее и кой не “, сподели още тя. Нинова уточни, че в деня, в който са спрени 20 млн. лева за онкоболните, 700 млн. лева са раздадени за ТОЛ система и пътища.

Според ръководителя на Българска социалистическа партия, единственото решение е актуализация на бюджета на НЗОК. Тя напомни предлагането на Българска социалистическа партия страната да покрие задълженията на държавните и общинските лечебни заведения, а по-късно да ги пререгистрира от търговски сдружения в лечебни заведения. За задачата депутатите от левицата към този момент са внесли законопроекти.

Относно другия приоритет – образованието и науката, ръководителят на Българска социалистическа партия съобщи, че позициите на учените във връзка с развиването на науката и младите фрагменти имат потребност от поддръжка.

„ Подкрепяме митинга на учените от Българска академия на науките. Ние се борехме при гласуването на бюджета, с цел да им се даде това, което заслужават “, сподели още тя.

Нинова разкритикува антикорупционния закон на ръководещите, в който корупцията не е закононарушение. По мотив вота на съмнение, иницииран от Българска социалистическа партия, тя разяснява тезата на ръководещите, че опозицията би трябвало да замълчи за 6 месеца поради европредседателството:

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР