Приоритет на последните правителства е развитието на автомагистралната мрежа в

...
Приоритет на последните правителства е развитието на автомагистралната мрежа в
Коментари Харесай

Шефът на АПИ: Проектите в Северозапада ще се случат по-бързо, отколкото някои очакват

Приоритет на последните държавни управления е развиването на автомагистралната мрежа в Северна България. Това ще докара рационализация на целия район, сподели в утринния блок на Българска национална телевизия ръководителят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура " инж. Дончо Атанасов.

Изпълнени са обходът на Враца и обходът на Монтана. Трасето е с дейни ленти и една спешна. В близкия един месец ще започва процедурата за избор на строител и контрол на най-тежкия сектор – Ботевград-Мездра. Тази права евентуално ще бъде построена най-много до 2021 година Между Мездра и Враца има скоростен път, който ще бъде рехабилитиран. За пътя Враца-Монтана сега Оценка на въздействието върху околната среда се апелира. Работи се по трасето Ружинци-Монтана, изясни инж. Атанасов.

Започва предпроектно изследване за създаване на тунел под Петрохан. Правим най-необходимото доста бързо да се случат тези планове. Протестите са разбираеми, би трябвало да се направи автомагистрала, която да улесни достъпа до Северозападна България. В рамките на 3-4, до 5 години този магистрален пръстен ще бъде построен. Тези планове са извънреден приоритет и ще се случат по-бързо, в сравнение с някои хора чакат, съобщи шефът на АПИ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР