Приоритет на чешкото председателство е организирането на среща на върха

...
Приоритет на чешкото председателство е организирането на среща на върха
Коментари Харесай

Започва чешкото председателство на Съвета на ЕС

Приоритет на чешкото председателство е организирането на среща на върха за възобновяване на Украйна и използване на проект " Маршал " за страната.

На 15 юни чешкото държавно управление разгласи схемата на своята политика от пет точки.

“Това ще бъде военно председателство или, надяваме се, следвоенно председателство “, сподели Едита Хрда, непрекъснат представител на страната в Европейски Съюз, пред локални медии.

Прага удостовери, че желае да направи всичко допустимо, с цел да накара повече от парите и оръжията на блока да потекат в Украйна, “използвайки всички принадлежности и стратегии, предлагани от Европейски Съюз “, съгласно формалния лист с цели на президентството.

Работата на Чешката република беше ненапълно улеснена, откакто Украйна получи статут на кандидатка за участие в Европейски Съюз предходната седмица - една от декларираните цели на нейното председателство. Неговата работа в този момент ще бъде да придвижи този развой. Задачата обаче стана по-трудна, защото европейското единение, следено през първите месеци след нахлуването на Русия в Украйна, стартира да се разпада.

Това не е първият път, в който Чехия поема ротационното председателство на Съвета на Европейски Съюз в бурни времена. През 2009 година - последният път, в който Прага беше на чело на Съвета на Европейски Съюз през 2009 година, континентът към момента се разклащаше от международната финансова рецесия, предвестниците на рецесията с европейския държавен дълг започваха да се появяват.

Чешката република има за цел да ускори районното съдействие в поддръжка на Украйна и да откри някои общи решения за внезапно възходящата инфлация и продължаващата енергийна рецесия.

Песимистите обаче считат, че Прага няма да се оправи добре и в края на декември всички тези рецесии ще се влошат.

За съдружното държавно управление на страната, което встъпи в служба в края на предходната година, е миг да потвърди, че е по-проевропейски и насочено на запад от предходните чешки администрации.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР