Принудителното премахване на незаконни кабели в Шумен продължава и през

...
Принудителното премахване на незаконни кабели в Шумен продължава и през
Коментари Харесай

В Шумен ще премахват незаконните кабели

Принудителното унищожаване на противозаконни кабели в Шумен продължава и през 2018-та година. Това оповестиха от пресцентъра на Община Шумен.

От 8 януари, понеделник, ще стартира отстраняването на нелегално построената въздушна оптична мрежа, която минава по стълбовете за улично осветяване на електродружеството, по дървета и здания в жилищните комплекси „ Херсон “, „ Добруджански “ и Шумен център. От Общината се извиняват на жителите, които ще останат без интернет и телевизия, за породеното стеснение и още веднъж ги приканват деликатно да изследват авансово операторите, чиито услуги ще употребяват.

Според Закона за електронните известия, член 286, ал.1 кабелните електронни съобщителни мрежи би трябвало да бъдат построени подземно, припомнят от администрацията. Крайният период, в който кабелните оператори трябваше да приведат мрежата си в сходство с нормативните условия, изтече преди повече от 10 години и Общината е твърдо решена казусът с висящите въздушни кабели в Шумен да бъде решен. От началото на 2016-та година общинската администрация предприе ограничения за тяхното премахване и операторите трябваше да вкарат кабелите си подземен. За страдание, не всички компании извършиха предписанията и по тази причина премахването ще продължи и през тази година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР