Принципно е напълно нормално един двигател да харчи моторно масло,

...
Принципно е напълно нормално един двигател да харчи моторно масло,
Коментари Харесай

Колата харчи масло, кога това е сигнал за неизправност

Принципно е изцяло обикновено един мотор да харчи моторно масло, то то би трябвало да е в нормите от производителя. Ако разходът му стане прекомерно висок - например литър на хиляда км, би трябвало към този момент да се замислите. Такива  " апетити “ са сигнал за нередовност, само че какъв брой сериозна е тя, би трябвало да разберете авансово. Съветът на експертите е да не се хвърляте незабавно на съществени поправки, а да извършите инспекция от просто към комплицирано. Този метод постоянно работи.

И първото нещо, което би трябвало да извършите, е да вдигнете колата на елеватор и да ревизирате за течове. Да, това е доста постоянно срещан случай, тъй като, както е добре известно, междинната възраст на колите у нас е към 15 години. През това време всякакви уплътнения " сдават багажа ", като това важи и за гарнитурата на картера.

Статистиката демонстрира, че в три от четири случая е отговорна евтина част, като да вземем за пример пробката. Първо, при всяка промяна на масло би трябвало да се сменя и медната шайба на въпросната пробка, но това в случай, че структурата на двигателя изисква такава. Много хора не го вършат, а връщат остарялата и я стягат по-силно, написа AutoMedia.bg. Същото това стягане в последна сметка води до два казуса едновременно: масленият съд може да се спука или, което се случва по-често, резбата на тази пробка може да се скапе. 

И маслото стартира да изтича. Колко? Честно казано, доста: стига се до гореспоменатия литър за хиляда километра или повече. Какво да върша?

Първо, постоянно сменяйте и деликатно следете наличието на шайбата. Струва няколко лв., само че прави работата си. Второ, в случай че резбата на пробката към този момент е развалена, би трябвало да се смъкна картера, да се нареже нова резба и да се избере нова пробка пробка от магазина, която да дава отговор на новите параметри. Това също е на ниска цена решение.

Ако пък картерът е спукан, то би трябвало да го занесете на специалист да го завари. И в случай че не се получи, да го промените с нов. Принципно в случай че системата губи масло, не изпадайте в нервност. Първо разберете от къде се губи смазката. Може да е от гарнитура. Проверете дали има петна под колата.

Ако такива липсват преценете в кой миг, в града или на автомагистралата, потреблението е по-висока и вижте дали и какъв пушек излиза от изпускателната тръба. И едвам по-късно вземете решение за нужния ремонт. Така постоянно е по-евтино. Практиката демонстрира, че в болшинството от случаите, когато липсва синкав пушек от ауспуха, става дума за теч на масло, на не за изгарянето му в процеса на работа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР