Принципите в областта на здравеопазването са коренно променени след 1999

...
Принципите в областта на здравеопазването са коренно променени след 1999
Коментари Харесай

Контролът в здравеопазването от Антония Илиева – наръчник на основните понятия в здравното законодателство

Принципите в региона на опазването на здравето са радикално изменени след 1999 година с въвеждането на новата здравна система. Кои са целите на здравната промяна и по какъв начин да се разшири достъпа до качествени здравни услуги против колкото се може по-приемлива цена?
Пълен разбор на настоящото здравно законодателство и правосъдната процедура дава проучването „ Контролът в опазването на здравето “ от Антония Илиева.
Книгата изследва всички относими контролни административни органи в и отвън системата на опазването на здравето и пълномощията им, като авторката прави практическо разграничаване сред „ надзор “ и „ контрол “, както и сред другите типове отговорност в опазването на здравето.
Антония Илиева съумява да направи цялостен разбор на нормативните понятия за диагностична, лечебна, рехабилитационна и профилактична активност на наличен език.
Разгледани са понасянето на няколко типа отговорност, общият юридически режим на публичните поръчки в бранша, потърсен е отговор на въпросите за какво макар непрестанното финансиране и множеството контролни органи, недоволството и на пациентите, и на медицинските експерти се усилва и какъв е сполучливият механизъм за преструктуриране, оптимизация и повишение на доверието.
„ Контролът в опазването на здравето “ е нужен справочник за работещите в региона на опазването на здравето, студентите, академичната общественост, органите на изпълнителната, законодателната и правосъдната власт, както и за всеки с интерес към материята.


Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР