Принципът Мисли първо за малкия! ще бъде сред основните послания,

...
Принципът Мисли първо за малкия! ще бъде сред основните послания,
Коментари Харесай

Правителството призовава: „Мисли първо за малкия!”

Принципът " Мисли първо за дребния! " ще бъде измежду главните послания, с които българското държавно управление ще предизвиква предприемачеството по време на председателството на Европейския съюз през 2018-а година. Това стана ясно от изказването на вицепремиера Валери Симеонов по време на полемика за успеваемостта на европейските политики за дребните и междинните предприятия. Симеонов напомни, че в дребния и междинен бизнес у нас работят над милион и половина българи или близо 75 % от работещите в действителната стопанска система, написа „ Дарик”.

Развитие на предприемачеството посредством нововъведения, цифрови технологии и с ориентиране на запас към започващите компании е един от целите, по които ще работи държавното управление ни по време на председателството на Европейския съюз, съобщи вицепремиерът Валери Симеонов.

" Специален акцент ще бъде подложен върху развиването на различни източници на финансиране и възстановяване на бизнес средата и съблюдаване на правилото " Мисли първо за дребните ". А не както доста постоянно се случва - убий дребния ", разясни Симеонов.

През идната година се чака сполучливото свързване на Национална агенция за приходите, Националния статистически институт и Агенцията по вписванията, което ще понижи административната тежест и ще пести на бизнеса по 9 милиона лв. годишно, изясни заместник-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов. Той поддържа с образец декларираната политика за поощряване на предприемачеството - идното отваряне на скица по оперативната стратегия " Иновации и конкурентоспособност ".

По време на полемиката стана ясно, че един от главните проблеми за дребния и междинен бизнес у нас остава дефицитът на фрагменти - максимален е дефицитът на междинни експерти, споделят ръководителите на над 400 предприятия, взели участие в изследване на изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия.

тагове държавно управление председателство европейски съюз
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР