Принцът и принцесата на Уелс посрещнаха президента на Южна Корея

...
Принцът и принцесата на Уелс посрещнаха президента на Южна Корея
Коментари Харесай

Принц Уилям и Кейт посрещнаха президента на Корея в Лондон

Принцът и принцесата на Уелс посрещнаха президента на Южна Корея Юн Сук Йол и брачната половинка му, първата дама Ким Кеон Хи, в ​​Лондон, когато започнаха двудневната си обиколка из Обединеното кралство.

Kate Middleton and Prince William Play Major Role in State Visit as They Welcome President of Korea
— People (@people)
Принцеса Кейт продължи традицията да се облича като цветовете на страната, която посещава или на която е хазаин. Тя носеше червени шапка и наметало. И в символ на почести към синьото на флага на Корея, кралската особа носеше чифт обеци със сапфир и диаманти, които преди са принадлежали на починалата принцеса Даяна.

Принц Уилям и принцеса Кейт се срещнаха с президентската двойка в хотела им в Лондон. След това пътуваха дружно до парада на конната армия, където се причислиха към крал Чарлз и кралица Камила за церемониалното посрещане, което включваше два церемониални оръжейни салюта (в Грийн Парк и Лондонската кула) от 41 изстрела, звучащи из целия град.

След кралския привет прозвуча националният химн на Република Корея и президентът, съпроводен от крал Чарлз, извърши формалната ревизия, като мина около Почетния часовой на шотландска армия.

Kate Middleton and Prince William Share Discreet PDA Moment During South Korea State Visit
— People (@people)
Официалната гала приключи, като президентът и първата дама се причислиха към крал Чарлз, кралица Камила, принц Уилям и принцеса Кейт в върволица с файтони до Бъкингамския замък. 

Обратно в двореца, те бяха посрещнати от втори почетен часовой от 1-ви батальон на уелската армия. Кралят и кралицата бяха домакини и на разглеждането на специфична галерия в картинната изложба на продукти от кралската сбирка, свързани с Република Корея, и частен обяд за техните посетители.

Юн Сук Йол и брачната половинка му участваха в гала по полагане на венци в Мемориала на Корейската война, с цел да отбележат 70-ата годишнина от края на войната, преди да вземат участие в друга обичайната спирка за всяко идно държавно посещаване: пътешестване до Уестминстърското абатство, където бе отдадена респект под формата на полагане на венец на гроба на Незнайния боец.

Това е второто държавно посещаване, на което крал Чарлз е хазаин, откогато стана монарх през септември 2022 година Първото беше, когато президентът на Южна Африка Сирил Рамафоса пристигна в Лондон преди година.
               

В деня след гибелта на кралица Елизабет през септември 2022 година крал Чарлз направи Уилям и Кейт новите принц и принцеса на Уелс, признавайки старшинството им в фамилията и сигнализирайки за идните им сериозни функции.

През последната година принцът и принцесата на Уелс напреднаха с работа, която ще бъде централна в живота им през идващите десетилетия. 

Принцеса Кейт изведе самодейността си за ранното детство на ново публично равнище с Shaping Us, акция, фокусирана върху деца под 5-годишна възраст, до момента в който принц Уилям се концентрира върху нов план за бездомни, Homewards. Той увеличи и световната си роля, като се срещна с президента Джо Байдън в Бостън миналия декември и пътува до границата между Полша и Украйна през март.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР