Принц Уилям се изправи пред проблема за историческата роля на

...
Принц Уилям се изправи пред проблема за историческата роля на
Коментари Харесай

Протести срещу монархията посрещнаха Кейт и Уилям в Ямайка

Принц Уилям се изправи пред казуса за историческата роля на Англия в търговията с плебеи, описвайки я като „ отвратителна “ и „ леке върху нашата история “ в тирада по време на публична вечеря.

На петия ден от кралската обиколка на Карибите, която Уилям и брачната половинка му Катрин вършат в годината на платинения празник на кралица Елизабет II, той изрази отвращението си от „ ужасяващото безчовечие “, която е оставило толкоз тежко завещание на Ямайка.

Принцът изрази своята „ дълбока тъга “, че това в миналото се е случвало .

Той също по този начин се базира на предходното наказание на робството от татко си, като сподели: „ Годините също са миг за размисъл, изключително тази седмица с Международния ден за възпоменание на жертвите на робството и трансатлантическата търговия с плебеи.

Напълно съм склонен с татко ми, принцът на Уелс, който сподели в Барбадос предходната година, че ужасяващото безчовечие на робството вечно опетнява нашата история. Искам да изразя дълбоката си тъга. Робството беше непоносимо. И в никакъв случай не трябваше да се случва “.

В същото време

министър председателят на Ямайка Андрю Холнес предизвести херцога и херцогинята на Кеймбридж, че неговата нация „ върви напред “ и има намерение да изостави монархията

по време на напрегната среща с кралските особи след антимонархични митинги на острова, чийто политици желаят да бъде извършен референдум за самостоятелност през 2022 година и да бъдат изплатени репарации за робството.

На формалната вечеря херцогиня Катрин блестеше във превъзходна изумрудено зелена рокля с голи плещи на английската дизайнерка Джени Пакъм, съчетана с скъпи диаманти на заем от кралица Елизабет II. Катрин носеше обеци и гривна с диаманти и смарагди.

Вижте още:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР