Принц Уилям разговаря с Дейвид Брадли на церемонията за наградите

...
Принц Уилям разговаря с Дейвид Брадли на церемонията за наградите
Коментари Харесай

Създателите на филма Навални посветиха наградата си БАФТА на Христо Грозев и на семейството на руснака

Принц Уилям беседва с Дейвид Брадли на церемонията за премиите БАФТА Снимка: АП
Филмът на канадския режисьор Даниъл Роър, в чието основаване взе участие и българския публицист Христо Грозев от платформата за журналистически следствия " Белингкат ", завоюва премия БАФТА на Британската академия за кино и телевизия в категорията за документален филм. Създателите на кино лентата посветиха премията на фамилията на Навални и на българския проверяващ публицист Христо Грозев: " Искаме да посветим тази премия на Христо Грозев, нашия български нърд с преносим компютър, който не може да е с нас довечера, защото животът му е под опасност от съветското държавно управление и Владимир Путин ", оповестява Българска телеграфна агенция.

Британският престолонаследник принц Уилям сподели, че желае " да види по какъв начин можем да помогнем " при диалога си с продуцентите на документалния филм " Навални " за ориста на съветския отстъпник Алексей Навални, заяви Пи Ей мидиа/ДПА.
След наградната гала принц Уилям сподели на продуцентите Одеса Рей и Шейн Борис, че работата им е " съществено впечатляваща ". Той ги попита " какво можем да създадем, с цел да помогнем? ". Рей го насърчи " да популяризира " и му описа детайлности от ориста на съветския опозиционен лидер Навални, който е в затвор на 250 километра от Москва.
Уилям отвърна, че желае " да забележим по какъв начин можем да помогнем ", преди да завърши диалога с поздравления към кинематографите за оценката, което съгласно него е " доста добре справедливо ".

На церемонията Рей сподели: " Искаме да посветим тази премия на Христо Грозев, нашия български нърд с преносим компютър, който не може да е с нас довечера, защото животът му е под опасност от съветското държавно управление и Владимир Путин ".
Грозев, който дава отговор за съветските следствия в " Белингкат ", написа в Туитър в петък, че бил " сюрпризиран " от " възбрана " и че му било казано, че съставлява " риск за публичната сигурност ". От лондонската полиция споделиха, че полицейските сили " не не разрешават и не могат да забранят " на обособени хора да посещават събития и това е отговорност на уредниците. От полицията прибавиха, че не разясняват сигурността на обособени хора или препоръките, които са им отправили, само че споделиха, че са " изрично загрижени " от " враждебните планове на непознати страни " на английска земя.
Принц Уилям, който е президент на Британската академия за кино и телевизия, бе на церемонията със брачната половинка си Кейт, принцеса на Уелс. Двамата разговаряха с представители на академията и с отличените Кейт Бланшет, Остин Бътлър, Ема Маккей и Дейвид Брадли. Принц Уилям и Брадли са фенове на футболен клуб " Астън вила ".

Едвард Бергер театралничи с премията за най-хубав режисьор за кино лентата " На Западния фронт нищо ново. Снимка: АП
Антивоенната немска драма " На Западния фронт нищо ново " завоюва седем наградата, в това число за най-хубав филм, на церемонията по връчването на премиите БАФТА на Британската академия за кино и телевизия, с което драмата набра скорост в сезона на премиите, който ще доближи своята кулминационна точка на " Оскарите " идващия месец, съобщи Ройтерс.
Ирландската трагикомедия " Баншите от Инишерин " взе четири трофея, в това число за най-хубав английски филм, а рок биографията " Елвис " също завоюва в четири категории.
Остин Бътлър взе наградата за най-хубав артист за " Елвис ", а премията за най-хубава актриса отиде при Кейт Бланшет за драмата " Тар ".
За най-хубав режисьор бе разгласен режисьорът на кино лентата " На Западния фронт нищо ново " Едвард Бергер. " На Западния фронт нищо ново ", който изобразява живота и гибелта в окопите на Първата международна война, завоюва награди и в категориите за приспособен сюжет, операторско майсторство, най-хубава музика, най-хубав тон и най-хубав неанглоезичен филм.
" Навални ", отдаден на хвърления в пандиза съветски опозиционер Алексей Навални, завоюва в категорията за документален филм. Създателите на кино лентата посветиха премията на фамилията на Навални и на българския проверяващ публицист Христо Грозев.
Журналистът, който Русия разгласи за търсене през декември, съобщи в петък, че английската полиция му е " забранила да участва " на премиите БАФТА от съображения за сигурност, напомня Ройтерс. В отговор лондонската полиция съобщи, че не е забранявала и не би могла да забрани на който и да било да участва на частно събитие. Решенията за наличие са от компетенцията на уредниците на събитието, съобщи тя.
Кери Мълиган бе оповестена неправилно за носителка на премията за поддържаща женска роля след неточност в превода, заяви Пи Ей Мидия в партньорство с ДПА.
Носителят на " Оскар " Трой Коцур обявяваше премията на жестомимичен език и се стигна до неразбирателство, вследствие на което името на Мълиган беше оповестено за нейното осъществяване във кино лентата " Тя сподели ". Водещият бързо поправи грешката и разгласи за победителка звездата от " Баншите от Инишерин " Кери Кондън.
Източник: Българска телеграфна агенция
Следвайте " Гласове " в
 
18 Фев 202378917 Фев 202353615 Фев 2023112610 Фев 2023368505 Фев 2023112028 Яну 20233339КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани18 Фев 20231080207 Фев 2023138618 Фев 202378518 Фев 2023662
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР