Принц Уилям празнува 40-ия си рожден ден във вторник -

...
Принц Уилям празнува 40-ия си рожден ден във вторник -
Коментари Харесай

Принц Уилям отбелязва своята 40-годишнина между модерността и традицията

Принц Уилям чества 40-ия си рожден ден във вторник - значим миг за мъжа, който се трансформира във фигура с централна роля в английското кралско семейство , стремейки се да съчетае модерността и традициите в очакване самият той един ден да стане крал, съобщи Франс прес.

Втори по ред за заместничество на английския трон от деня на раждането си на 21 юни 1982 година, принц Уилям влиза в кръга на 40-годишните - няколко месеца след брачната половинка си, херцогинята на Кембридж Катрин , която ги навърши през януари. Двамата образуват сплотена и известна двойка , олицетворяваща бъдещето на монархията.

" Това е доста значим стадий за него, тъй като дружно с татко си, принц Чарлз , той усилва поддръжката си за кралицата и продължава да построява идентичността си като предстоящ крал ", изяснява кралският коментатор Ричард Фицуилямс.

През годините Уилям завоюва сърцата на британците , доста от които даже желаят той да наследи баба си Елизабет Втора непосредствено на мястото на по-малко известния принц Чарлз. Според изследване на YouGov Уилям е най-популярната кралска персона след Нейно Величество с 66 % позитивни отзиви.

Преходът 

Откакто 96-годишният суверен ограничи уговорките си поради нежно здраве, принц Уилям усили своите. Когато кралица Елизабет Втора пропусна речта за откриването на Народното събрание през май, той придружаваше престолонаследника принц Чарлз, който я замести.

Според английската преса Уилям има тежест при взимането на значими решения , противопоставяйки се, да вземем за пример, на присъединяване на чичо си принц Андрю, забъркан в полов скандал, в обичайна гала по връчването на Ордена на жартиерата през юни.  

Двамата с Кейт " са бъдещето на монархията ", акцентира Ричард Фицуилямс, както сподели появяването им на балкона на Бъкингамския замък дружно с кралицата по случай 70-годишнината от възкачването й на престола.

Напълно предан на ролята си откакто прекрати работата си като водач на медицински хеликоптер през 2017 година, Уилям възнамерява да се реалокира от лондонския замък Кенсингтън във вила с четири спални на територията на замъка Уиндзор, където понастоящем обитава кралица Елизабет Втора.   
Това е значим преход, който го приближава до Нейно Величество и ще укрепи дребното твърдо ядро на кралското семейство към нея. 

" Съвременна " монархия

Въпреки че извършва категорично отговорностите си, принц Уилям също по този начин се стреми да обезпечи релативно естествен живот на трите си деца на възраст сред 4 и 8 години откакто личното му детство беше белязано от развода на родителите му и гибелта на майка му Даяна в автомобилна злополука през 1997 година, когато е едвам 15-годишен. 

Принц Уилям, да вземем за пример, е съвременен човек и татко , който помагаше на двете си по-големи деца да си пишат домашните по време на локдауна поради коронавирусната пандемия. 

Високият рус мъж с отчасти олисяло теме също желае да бъде земен като майка си Даяна. През юни той беше забелязан в Лондон да продава английското списание за бездомни хора The Big Issue - идея, близка до сърцето му, както тези за околната среда и психологичното здраве. 

Той е " форматиран " от " обичайната " кралица по време на неделните обеди с нея в Уиндзор, и до момента в който учи в елитния лицей " Итън ", отбелязва Марк Рош, създател на няколко книги за монархията. " Но измежду козовете на Уилям, поради поколението и може би под въздействие на майка му, е огромната му сензитивност към разнообразието и екологията ", добавя Рош.

Принцът прояви поверителност във връзка с възприятията си, само че отбрани кралското семейство след шокиращото изявление на брат му Хари и брачната половинка му Меган по американската телевизия, като увери, че членовете му не са " расисти ", както бяха упрекнати. 

Той обаче признава нуждата от модернизиране на тази хилядолетна институция , с цел да може тя да оцелее и след Елизабет Втора, до момента в който концепцията за република набира известност измежду младежите. Това осъзнаване е още по-ясно изразено след обиколката на Карибите с Кейт през март, където монархията беше подложена на критика поради колониалното минало. 

" Едно от нещата, за които Уилям е изключително угрижен, е имиджът на монархията и методът, по който тя може да продължи напред. " Според Ричард Фицуилямс той желае да я трансформира в " настояща " и " модерна " институция. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР