Принц, командос и съдияса сред задържаните 25 души, заподозрени, че

...
Принц, командос и съдияса сред задържаните 25 души, заподозрени, че
Коментари Харесай

Принц, съдия и командос са заподозрени за опит за държавен преврат в Германия

Принц, командос и арбитър са измежду арестуваните 25 души, обвинени, че са организирали държавен прелом в Германия.

Специални полицейски сили нахлуха рано в сряда сутринта в жилищата на обвинени лица и започнаха всеобщи претърсвания, заяви Тагесшау.

Акцията е с кодово име " Сянката ". Претърсени са 137 обекта, благосъстоятелност на 52 обвинени. Твърди се, че има 25 ареста, написа BILD, представени от Дарик.

 арести Германия прелом

Българска телеграфна агенция

Според информация на немски издания терористичната мрежа се е формирала към принц Хайнрих XIII Ройс , който е потомък на остаряло благородническо семейство от днешна Тюрингия. Престъпната организация постоянно провела секрети срещи в ловната му вила. В ареста по съмнение за образуване на държавния прелом не са инцидентни хора. Задържани са също арбитър и командос. Зад решетките попада и руснакътВиталия Б., оповестява немското издание BILD.

„ От ноември 2021 година членовете групата са се срещали постоянно скрито , с цел да възнамеряват вдишване на властта в Германия и основаването на лични държавни структури “, споделя говорителката на федералната прокуратура.

Федералната прокуратура е повдигнала обвинявания на към 50 мъже и дами , че са основали терористична организация за да смъкват конституционния ред на Федерална република Германия и да основат страна по модела на Германския райх от 1871 година



Федералният министър на правораздаването Марко Бушман (45, FDP) разказа нападението като „ антитерористична интервенция “, като написа в Twitter: „ От тази заран се организира огромна антитерористична интервенция. Федералната прокуратура проверява хипотетична терористична мрежа. Има съмнение, че е планувано въоръжено нахлуване против конституционни органи ", написа Бушман.

Задържаните са членували в организация " Гражданите на Райха ".Те са радикални и склонни към принуждение. Хората в организацията не признават Федералната република и нейните демократични структури. Отказват да заплащат налози да вземем за пример и постоянно са в спор с управляващите. Според данни на проверяващите членовете й са 21 000 души.

Твърди се, че, наред с други неща, те са възнамерявали да щурмуват постройката на Райхстага, да провокират условия, сходни на революция, като нападат електроснабдяването, и да смъкват федералното държавно управление, с цел да завземат властта. За момента на " завладяването " към този момент са определени хора за значими министерски постове. Водещите следователи дефинират днешната интервенция против групата като невиждана: " По своя обсег тя надвишава всички измерения. "

Тъй като забележителна част от групата е формирана от някогашни бойци на Бундесвера и NVA (Националната национална войска на ГДР), а измежду тях има и мъже със специфична военна подготовка, групата се счита за изключително рискова. Освен чиновници от антитерористичното звено GSG 9 на Федералната полиция, за ареста на обвинените и за гарантиране на сигурността по време на претърсванията са изпратени и чиновници от няколко специфични звена (SEK) на федералните провинции. Причината за това е, че проверяващите към този момент са имали данни за съществуването на голям брой оръжия, у обвинените, някои от които законно притежавани.

Според информация на ARD и SWR централната фигура в групата Хайнрих Ройс от няколко години обществено пази своите странни тези на райхсбюргер (гражданин на Райха). През 2019 година да вземем за пример той се яви като представител на " Worldwebforum " в Швейцария и съобщи, че Федералната република не е суверенна страна, а към момента е под контрола на съдружниците.

 арести Германия прелом

Българска телеграфна агенция

В различен видеоклип в мрежата той назовава страната , а също и правосъдната система " компании ". В случай на хипотетичния плануван прелом Хайнрих Ройс е бил очакван от групата за регент, настояват проверяващите. Ройс работи като независим финансов съветник във Франкфурт на Майн и има ловна хижа в Тюрингия. Според информация от средите по сигурността, членовете на групата са се срещали там няколко пъти през тази година.

Твърди се, че за подготовката на плануваното завладяване на властта е основан самобитен " кабинет в сянка " , отпред с Хайнрих Ройс. Особено взривоопасен е ресорът правораздаване, за който се твърди, че е избрана някогашната депутатка от AfD Биргит Малсак-Винкеман, която също е измежду обвинените. След като предходната година напусна Бундестага, тя още веднъж работи като арбитър в Берлин. Предишните опити на администрацията на Берлинския сенат да я в профил от съдийската служба поради присъединяване ѝ в AfD до момента са били несполучливи.

Твърди се, че Тим Паул Г., още един обвинен и лекар по право , е трябвало да поеме поста на външен министър, а Матес Х. от Баден-Вюртемберг, който от години е прочут като Райхсбюргер идеолог, е бил избран да се занимава с въпросите на интернационалното право. Лекарката Мелани Р. от Долна Саксония е включена в листата като възможен министър на опазването на здравето. Според проверяващите, че тя е подпомагала групата и финансово. Друго министерство е трябвало да дава отговор за " прехвърлянето " на ръководството.

Органите по сигурността считат, че групата е изключително рискова , защото измежду обвинените има настоящи и някогашни бойци на Бундесвера със особено образование. Групата е водила диалози за един тип " въоръжена ръка ". За един от тях се твърди, че е Рюдигер декор П., който при започване на 90-те години на ХХ в. командва парашутен батальон, до момента в който същият не е включен по-късно в новосъздаденото тогава " Командване на специфичните сили " (KSK).

 арести Германия прелом

Българска телеграфна агенция

По това време П. е уволнен от Бундесвера , тъй като е присвоил или продал оръжия на Националната национална войска на Германска демократична република. Според проверяващите, П. е считан за отговорник на групата. Сред обвинените е и различен някогашен постоянен боец с престъпно досие - Марко ф. Х., за който източници от сигурността настояват, че е служил в KSK. П. и Х. са дейни участници в протестното придвижване против коронавирусните ограничения в Пфорцхайм, където Х. по-специално е отговарял за набирането на нови членове на групата.

Всъщност групата евентуално се е опитвала да вербува и настоящи бойци - и то с триумф: в кръга на обвинените е включен боец от KSK, който работи като логистик за сдружението. Разследващите настояват, че е имало няколко опита за рекрутиране на настоящи бойци за членове в казармите.

Руското посолство в Берлин отхвърли да има връзки с организацията.

" Руското посолство в Германия обръща внимание на обстоятелството, че съветските дипломатически и консулски служби в Германия не поддържат контакти с представители на терористични групи или други противозаконни формирания ", се споделя в изказване на посолството, публикувано от съветските осведомителни организации.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР