Принц, командос и съдия са сред задържаните 25 души, заподозрени,

...
Принц, командос и съдия са сред задържаните 25 души, заподозрени,
Коментари Харесай

Принц, съдия и командос са заподозрени за опит за държавен преврат в Германия

Принц, командос и арбитър са измежду арестуваните 25 души, обвинени, че са организирали държавен прелом в Германия. 

Специални полицейски сили нахлуха рано в сряда сутринта в жилищата на обвинени лица и започнаха всеобщи претърсвания, заяви Тагесшау.

Според информация на BILD терористичната мрежа се е формирала към принц Хайнрих XIII Ройс. В ареста по съмнение за образуване на държавния прелом не са инцидентни хора. Задържани са също арбитър и командос. Зад решетките попада и руснакът Виталия Б., събощава немското издание. 

„ От ноември 2021 година членовете групата са се срещали постоянно скрито, с цел да възнамеряват вдишване на властта в Германия и основаването на лични държавни структури “, споделя говорителката на федералната прокуратура.

Федералната прокуратура е повдигнала обвинявания на към 50 мъже и дами , че са основали терористична организация за да смъкват конституционния ред на Федерална република Германия и да основат страна по модела на Германския райх от 1871 година
 
Unter den festgenommenen Reichsbürgern laut GBA: Heinrich XIII. Prinz Reuss.
— Lennart Pfahler (@LennartPfahler)
Федералният министър на правораздаването Марко Бушман (45, FDP) разказа нападението като „ антитерористична интервенция “, като написа в Twitter: „ От тази заран се организира огромна антитерористична интервенция. Федералната прокуратура проверява хипотетична терористична мрежа. Има съмнение, че е планувано въоръжено нахлуване против конституционни органи ", написа Бушман. 
 
Demokratie ist wehrhaft: Seit heute Morgen findet ein großer Anti-Terror-Einsatz statt. Der Generalbundesanwalt ermittelt gegen ein mutmaßliches Terror-Netzwerk aus dem Reichsbürger-Milieu. Es besteht der Verdacht, dass ein bewaffneter Überfall auf Verfassungsorgane geplant war.
— Marco Buschmann (@MarcoBuschmann)
Твърди се, че, наред с други неща, те са възнамерявали да щурмуват постройката на Райхстага, да провокират условия, сходни на революция, като нападат електроснабдяването, и да смъкват федералното държавно управление, с цел да завземат властта. За момента на " завладяването " към този момент са определени хора за значими министерски постове. Водещите следователи дефинират днешната интервенция против групата като невиждана: " По своя обсег тя надвишава всички измерения. "

Тъй като забележителна част от групата е формирана от някогашни бойци на Бундесвера и NVA (Националната национална войска на ГДР), а измежду тях има и мъже със специфична военна подготовка, групата се счита за изключително рискова. Освен чиновници от антитерористичното звено GSG 9 на Федералната полиция, за ареста на обвинените и за гарантиране на сигурността по време на претърсванията са изпратени и чиновници от няколко специфични звена (SEK) на федералните провинции. Причината за това е, че проверяващите към този момент са имали данни за съществуването на голям брой оръжия, у обвинените, някои от които законно притежавани.

Според информация на ARD и SWR централната фигура в групата е Хайнрих Ройс , потомък на от дълго време действителен княжески жанр от днешна Тюрингия. 71-годишният мъж от няколко години обществено пази своите странни тези на райхсбюргер (гражданин на Райха). През 2019 година да вземем за пример той се яви като представител на " Worldwebforum " в Швейцария и съобщи, че Федералната република не е суверенна страна, а към момента е под контрола на съдружниците.

В различен видеоклип в мрежата той назовава страната , а също и правосъдната система " компании ". В случай на хипотетичния плануван прелом Хайнрих Ройс е бил очакван от групата за регент, настояват проверяващите. Ройс работи като независим финансов съветник във Франкфурт на Майн и има ловна хижа в Тюрингия. Според информация от средите по сигурността, членовете на групата са се срещали там няколко пъти през тази година.

Твърди се, че за подготовката на плануваното завладяване на властта е основан самобитен " кабинет в сянка " , отпред с Хайнрих Ройс. Особено взривоопасен е ресорът правораздаване, за който се твърди, че е избрана някогашната депутатка от AfD Биргит Малсак-Винкеман, която също е измежду обвинените. След като предходната година напусна Бундестага, тя още веднъж работи като арбитър в Берлин. Предишните опити на администрацията на Берлинския сенат да я в профил от съдийската служба поради присъединяване ѝ в AfD до момента са били несполучливи.

Твърди се, че Тим Паул Г., още един обвинен и лекар по право , е трябвало да поеме поста на външен министър, а Матес Х. от Баден-Вюртемберг, който от години е прочут като Райхсбюргер идеолог, е бил избран да се занимава с въпросите на интернационалното право. Лекарката Мелани Р. от Долна Саксония е включена в листата като възможен министър на опазването на здравето. Според проверяващите, че тя е подпомагала групата и финансово. Друго министерство е трябвало да дава отговор за " прехвърлянето " на ръководството.

Органите по сигурността считат, че групата е изключително рискова , защото измежду обвинените има настоящи и някогашни бойци на Бундесвера със особено образование. Групата е водила диалози за един тип " въоръжена ръка ". За един от тях се твърди, че е Рюдигер декор П., който при започване на 90-те години на ХХ в. командва парашутен батальон, до момента в който същият не е включен по-късно в новосъздаденото тогава " Командване на специфичните сили " (KSK).

По това време П. е уволнен от Бундесвера , тъй като е присвоил или продал оръжия на Националната национална войска на Германска демократична република. Според проверяващите, П. е считан за отговорник на групата. Сред обвинените е и различен някогашен постоянен боец с престъпно досие - Марко ф. Х., за който източници от сигурността настояват, че е служил в KSK. П. и Х. са дейни участници в протестното придвижване против коронавирусните ограничения в Пфорцхайм, където Х. по-специално е отговарял за набирането на нови членове на групата.

Всъщност групата евентуално се е опитвала да вербува и настоящи бойци - и то с триумф: в кръга на обвинените е включен боец от KSK, който работи като логистик за сдружението. Разследващите настояват, че е имало няколко опита за рекрутиране на настоящи бойци за членове в казармите. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР