Принц Хари започна нова война с кралското семейство, от което

...
Принц Хари започна нова война с кралското семейство, от което
Коментари Харесай

Принц Хари щял да съди британското правителство

Принц Хари стартира нова война с кралското семейство, от което си потегли, като този път става дума за неговата сигурност и тази на околните му, оповестява " Daily Mirror ". Той заплаши, че ще даде държавното управление под съд поради неговата отбрана.

Херцогът на Съсекс твърди, че в действителност е в заточение, тъй като не е " безвредно " за фамилията му да се върне в Обединеното кралство. Той споделя, че ограниченията за сигурност не са задоволителни, с цел да може да пътува и гостува на роднините си на Острова.

37-годишният внук на кралица Елизабет Втора желал да заплати за профилирана полицейска отбрана, само че от Министерството на вътрешните работи отхвърлили това му предпочитание и той подал молба в съда, с цел да преразгледа проблема с отхвърли.

По-малкият наследник на Даяна и Чарлз и брачната половинка му Меган изгубиха правото си на полицейската си отбрана, която действително е финансирана от данъкоплатците, откакто напуснаха кралския двор през 2020 година и се отхвърлиха от купите си. Двойката, която живее в Калифорния с децата си Арчи - на две години, и седеммесечната Лилибет, заплаща за сигурността си там със лични средства.

Хари е предложил да покрие със свои пари разноските за сигурност, с цел да не се товари английския поданик, само че му е отказано. Други значими персони, които са напуснали държавна работа и имат същия риск от опасност, получават полицейска отбрана гратис, напомнят великобританските медии.

Негов непосредствен съобщи, че сигурността на Хари е изложена на риск още при раждането му, което ще бъде по този начин през целия му живот, поради, че той остава шести кандидат за трона. Въпреки че не се плаши елементарно, тъй като е служил два пъти в Афганистан, през последните години той е получавал неонацистки и екстремистки закани.

" Ролята му в институцията може да се е трансформирала, само че не и тази на член на кралското семейство ", споделят доближени.

Херцогът и херцогинята персонално финансират частен охраняем екип за фамилията си, само че той не може да размени нужната полицейска отбрана, до момента в който сте в Обединеното кралство. При липса на такава отбрана, принц Хари и околните му не могат да се върнат вкъщи.

Според графика му, той би трябвало да участва на възпоменателната работа за починалия си дядо принц Филип в Уестминстърското абатство, планувана за пролетта. Очаква се той също да бъде в Холандия през април, с цел да откриването на игрите " Invictus " за военни ветерани в Хага.

Освен това Хари и Меган са поканени да участват на събития по случай платинения празник на кралицата през юни и се чака да участват, потвърдиха източници.

Хари твърди, че сигурността му е била застрашена предишното лято, когато колата му е била преследвана от папараци в Лондон. Той беше пътувал до Обединеното кралство, с цел да открият дружно с брат си принц Уилям скулптура на принцеса Даяна.

Когато преди този момент беше посетил Англия през април за погребението на принц Филип, му беше предоставена полицейска отбрана, само че когато се върна през лятото - не.

Според осведомени това се дължи на " смяна в обстановката ".

От Скотланд Ярд разясняват, че в случай че той или фамилията му се завърнат във Англия в качеството си на публични лица или с цел да участват дружно ст кралицата по време на събитията на платинения ѝ празник, ще им бъде предоставена нужната отбрана. Може би ще имат потребност от 20 особено подготвени офицери, които да ги охраняват, в случай че пътуват на няколко места, споделят още от полицията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР