Принц Хари призова хората навсякъде по света да възприемат духа

...
Принц Хари призова хората навсякъде по света да възприемат духа
Коментари Харесай

Със спомен за принцеса Даяна принц Хари отправи послание към света

Принц Хари прикани хората на всички места по света да възприемат духа на вярата на Нелсън Мандела в днешния разграничен свят, с цел да възстановят демокрацията и да оставят по-добро бъдеще за децата, съобщи Асошиейтед прес.

От трибуната на Организация на обединените нации по-малкият наследник на английския престолонаследник принц Чарлз трогателно описа по какъв начин водачът на битката против апартейда в Република Южна Африка е послужил като ентусиазъм за личния му живот и си спомни за своята майка - починалата принцеса Даяна.
 БГНЕС

 БГНЕС
Днес е Международният ден на Нелсън Мандела. 37-годишният херцог на Съсекс съобщи в тирада пред Общото заседание на Организация на обединените нации, че фотография на стената му, на която неговата майка се среща с Мандела в Кейптаун през март 1997 година - единствено пет месеца преди гибелта си - е " в сърцето ми всеки ден ".

Като татко на две дребни деца - 3-годишният Арчи и Лилибет, на 1 година - принц Хари изрази угриженост за планетата, която те и милиони други деца ще наследят.

Светът се намира в " основен миг ", изправен пред чести рецесии, в това число пандемията от COVID-19, климатичните промени, дребен брой хора, които " употребяват неистини и дезинформация в ущърб на мнозина ", " ужасната война " в Украйна и " отменянето на конституционни права тук, в Съединените щати ", сподели той, визирайки неотдавнашното решение на Върховния съд на Съединени американски щати, лишаващо дамите от конституционното им право на аборт.
 БГНЕС
" Свидетели сме на световно посягане против демокрацията и свободата ", които бяха делото на живота на Мандела, предизвести принц Хари.

Той прикани хората по света не просто да честват Деня на Мандела един път годишно, а всеки ден да вършат по този начин, че светът да стане по-добро място.

През януари 2020 година принц Хари и брачната половинка му Меган Маркъл се отдръпнаха като членове на английското кралско семейство и се реалокираха в родната на херцогинята на Съсекс Калифорния.
 БГНЕС

 БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР