Принц Хари постигна тактическа победа в битката си с британските

...
Принц Хари постигна тактическа победа в битката си с британските
Коментари Харесай

Принц Хари и битката му с таблоидите: Разкрити са секретни плащания за шпионаж!

Принц Хари реализира тактическа победа в борбата си с английските таблоиди в петък, когато държавни министри му позволиха да употребява поверителни документи, които потвърждават заплащания от издателя на „ Дейли мейл “ към частни детективи, за които се твърди, че са следили него и няколко други известни персони , заяви АП.

Херцогът на Съсекс, Елтън Джон, Елизабет Хърли и други настояват, че пресгрупата „ Асошиейтед нюзпейпърс “ е хакнала телефоните им или е употребила други противозаконни средства, като подслушване и друго електронно наблюдаване, с цел да ги шпионира.

Prince Harry OK'd to use key evidence in phone hacking case against Daily Mail publisher
— KSNV News 3 Las Vegas (@News3LV)
През ноември арбитър Матю Никлин отхвърли напъните на вестниците да спрат делото, само че решението му нанесе удар и на Хари и останалите ищци.

Документите, доказващи заплащанията към частни лица, които са изтекли към правния екип на Хари от държавното следствие на телефонните хакери, могат да бъдат употребявани единствено с разрешението на вестниците или със заповед на съдията, който е следил следствието през 2011-2012 година, или на министрите, които са наредили следствието, съобщи Никлин.

Пресгрупа „ Асошиейтед нюзпейпърс “, която изрично отхвърля обвиняванията и ги назовава неуместни, отхвърля да съобщи документите и се опълчва на това министрите да ги дават.



В взаимно изказване от петък на министрите на вътрешните работи и на културата - министерствата, които са разпоредили следствието, се споделя, че документите могат да бъдат употребявани в правосъдното дело .

„ По наша преценка надвива публичният интерес от поощряване на заслужено, бързо и икономично решение на делата “, се споделя в изказването.

„ Асошиейтед нюзпейпърс “ съобщи, че няма да разяснява решението. 

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР