Принц Хари подаде иск срещу решението на Министерството на вътрешните

...
Принц Хари подаде иск срещу решението на Министерството на вътрешните
Коментари Харесай

Принц Хари съди британското правителство

Принц Хари подаде иск против решението на Министерството на вътрешните работи да му попречи да заплаща за полицейска отбрана за себе си и фамилията си, до момента в който е в Обединеното кралство, заявявайки, че сега е прекомерно рисково за тях да се върнат вкъщи, оповестява RT.

Искането за правосъден обзор на решението от държавния отдел на Обединеното кралство беше доказано пред медиите от легален представител на принц Хари в неделя, който съобщи, че сега „ с неналичието на полицейска отбрана идва прекомерно огромен персонален риск “.

„ Херцогът и херцогинята на Съсекс персонално финансират частен охраняем екип за фамилията си, само че тази защита не може да възпроизведе нужната полицейска отбрана, нужна, до момента в който сте в Обединеното кралство. При липса на такава отбрана принц Хари и фамилията му не могат да се върнат в дома му “, се споделя в изказване на законния представител.

Докато ролята му в институцията се е трансформирала, профилът му като член на кралското семейство не се е трансформирал. Нито опасността за него и фамилията му.

Докато принц Хари сега заплаща за екип за частна отбрана в Съединени американски щати, където живее, той сподели, че детайлите по сигурността нямат съответна пълномощия в чужбина или достъп до информация от английското разузнаване, нужна, с цел да опазят фамилията му.

Херцогът и херцогинята на Съсекс изгубиха полицейската си отбрана, финансирана от данъкоплатците, когато напуснаха функциите си като висши работещи кралски особи през януари 2020 година, преди да се реалокират в Южна Калифорния. Принц Хари се стреми да получи утвърждение от правосъден обзор, който ще му разреши персонално да финансира отбраната на английската полиция, вместо да желае от данъкоплатеца да поеме сметката.

Съобщава се, че загрижеността на принц Хари е обвързвана с случай, зародил в Лондон през лятото на 2021 година, когато защитата му се бореше да се оправи със обстановка, при която колата му беше преследвана от папараци, до момента в който той напусна благотворително събитие.

Опасенията за сигурността на фамилията му в Обединеното кралство значат, че херцогът и херцогинята на Съсекс, дружно със фамилията си, не са били в Обединеното кралство от раждането на щерка им Лилибет. Това значи, че тяхната седеммесечна щерка не е срещала своята прабаба, кралицата, дядо, принца на Уелс или други членове на фамилията.

В отговор на изказванията държавното управление на Обединеното кралство съобщи, че „ не би било подходящо да се разясняват детайлностите на каквито и да било правосъдни производства “.

„ Системата за сигурност на държавното управление на Обединеното кралство е строга и пропорционална. Нашата дългогодишна политика е да не предоставяме подробна информация за тези договорености. Това може да компрометира тяхната целокупност и да засегне сигурността на хората “, сподели представител на държавното управление, представен от английски медии. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР