Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл ще получат наградата

...
Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл ще получат наградата
Коментари Харесай

Асоциация на цветнокожите в САЩ ще връчи награда на принц Хари и Меган

Принц Хари и брачната половинка му Меган Маркъл ще получат премията на президента на Националната асоциация за подпомагане на напредъка на цветнокожите (NAACP) за активността им в социална изгода, съобщи Ройтерс, като цитира известие на организацията за цивилен права.

Двойката, която сътвори благотворителната фондация "Арчиуел ", откакто се отдръпна от кралските си задължения и се реалокира да живее в Съединени американски щати, ще получи влиятелното отличие на церемонията за раздаването на премиите "Имидж " в събота. Тя ще бъде предавана онлайн.

Сред носителите ѝ са Джеси Джексън, Кондолиза Райс, Мохамед Али, Колин Пауъл - видни за историята на Съединени американски щати персони с афро-американски генезис. Наградата е присъждана също на звезди от сферата на спорта и музиката, като измежду тях са ЛеБрон Джеймс, Риана и Шон "Джей-Зи " Картър.

Фондацията на Хари и Меган и Националната асоциация за подпомагане на напредъка на цветнокожите сплотиха сили за основаването на нова премия за принос в битката за цивилен права. Тя е присъдена на лекар Сафия Нобъл, която е професор в Калифорнийския университет в Лос Анджелис и е известна с проучванията за това по какъв начин цифровите технологии се пресичат с просвета, раса и пол.

"Горди сме да подкрепим работата на Националната асоциация за подпомагане на напредъка на цветнокожите и също да бъдем сътрудник на организацията за новосъздадената годишна премия ", се споделя в изказване на принц Хари и Меган.

Отличието включва стипендия в размер на 100 хиляди щатски $, която може да се употребява за нови достижения в областта на работа на лауреата.

"Дигиталните цивилен права и отбраната от нарушаването им в интернет са значим път към един по-справедлив свят ", сподели Нобъл в свое изказване. "Работим за по-големи благоприятни условия за уязвими хора ".

В шоуто, което ще се излъчи в събота, ще вземат участие Мери Джей Блайдж, Кери Уошингтън, Ел Ел Куул Джей, Морган Фрийман, Самюъл Джексън и други.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР