Принц Чарлз посети за първи път България от 6 до

...
Принц Чарлз посети за първи път България от 6 до
Коментари Харесай

Крал Чарлз III вече е бил в България, пя песен на Бийтълс с Петър Стоянов в Пловдив

Принц Чарлз посети за първи път България от 6 до 8 ноември 1998 година. Почетен часовой приветства английския престолонаследник принц Чарлз пред Дом 1 в резиденция Бояна, където се състоя формалното посрещане на принца на Уелс от президента Петър Стоянов. Първата му среща беше диалог на четири очи с президента.

Веднага след срещата с президента Петър Стоянов принц Чарлз подари коли за спешна помощ от Стафордширската работа за незабавна помощ на университетска болница “Царица Йоана ”. Той прегледа дарената от Англия инсталация и посети заболели деца в детското поделение.

В ранния следобяд принц Чарлз и неговият хазаин Петър Стоянов председателстваха формалното основаване на Форума на българските бизнеслидери в зала “Средец ” на хотел “Шератон ”. През 1991 година в Съединени американски щати е основан Форум на бизнеслидерите под егидата на принца на Уелс, който от четири години работи и в България. Tака актуалната самодейност се явява негово продължение.

По стратегия първият ден от визитата на принца приключи с вечеря, дадена в негова чест от президентското семейство в Балабановата къща на резиденция Бояна.

През втория ден от гостуването си английският престолонаследник посети Пловдив. Първата спирка от обиколката бе в бюрото за самопомощ “Столипиново ” в ромския квартал.Там Чарлз поздрави младоженци на циганска женитба.

 

След това принцът посети Балабановата къща, Хиндлияновата къща, черквата “Св. Св. Константин и Елена ” в Стария град. Президентът Петър Стоянов сподели на госта си и Античния спектакъл. Двамата посетиха още изложбата на АМЕК за системи за транспорт на газ и опитното поле на Аграрния университет.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР