Print Nest (от "Nest" на английски - гнездо) е общото

...
Print Nest (от "Nest" на английски - гнездо) е общото
Коментари Харесай

Трима македонци и двама българи живеят в едно гнездо

Print Nest (от "Nest " на британски - гнездо) е общото гнездо на петима актьори от Македония и България, доколкото въобще е значимо от кое място са те. По-важното е къде принадлежат. А тяхната територия е единствената без граници - изкуството.

Поговорката, че няма по какъв начин да се огледаш два пъти в една и съща река важи с цялостна мощ за работата им, тъй като всяка последваща галерия е по-различна и изненадваща от предходната. " Footloose " e най-новият им план, който предизвика всеки от нас да излезе от удобната си зона, с цел да разшири периметъра си на виждане.

А ето и коя е превъзходната петорка, основала изложбата и какви въпроси ни задават създателите й с творбите си.

Павел Целкоски ще ни попита какво се случва, когато един човек има безгранична независимост, самостоятелен е с морални правила, полезности, правила и всичко останало, което го прави същински човек.
 Павел Целкоски - Man against man Павел Целкоски - Man against man
Горан Тричковски ще зададе въпроса - какво остава, в случай че освободиш тялото от плътта, в случай че разделиш тленното от нетленното и душата от тялото. Кое ликува: тялото или душата?
 Горан Тричковски Everything is a copy of a copy of a copy Горан Тричковски – Everything is a copy of a copy of a copy
Какво ще стане, в случай че решиш умишлено да освободиш егото си? Не го храниш (със суета) и не го поиш (с внимание)? Въпросът е от Зоран Мише . Отговорите всеки може да открие самичък за себе си.
 Зоран Мише Разбитото его Зоран Мише – Разбитото его
Васил Ангелов ще ни води обратно във времето, само че към личните мемоари. Къде и по кое време сме били толкоз свободни, че даже не сме подозирали за съществуването на границите? Детството е обичаното място на свободата. Кой, в случай че не децата са свободни от предубеждения, морални правила, образование, време, пространство, гибел. Вечният живот и безграничната независимост живеят в мир в едно само схващане – детското.
 Васил Ангелов Сладки мемоари Васил Ангелов – Сладки мемоари
Колко са страните на свободата? Зависи от броя на гледните точки. Вижте тази на Иван Матеев :
 Иван Матеев Fly! Иван Матеев – Fly!
"Ако за теб мухата е досадна, за нея ти си палач. "

Авторите от Print Nest са носители на редица влиятелни награди. Зоран Мише има премия за млад създател на Националния графичен конкурс "Георги Герасимов " 2017 година. Горан Тричковски и Васил Ангелов са отличени през 2017 с влиятелната първа премия на Международното триенале на графиката в Кочи, Япония. Павел Целкоски и Иван Матеев имат първо място на Националния конкурс за графика към изложба Средец, София.

Изложбата "Footloose " можете да видите до 5 май в София в Арт хранилище „ Червената точка “ на ул. „ Св. Св. Кирил и Методий “ 24.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР