Принстънският университет обяви, че премахва името на президента Удроу Уилсън,

...
Принстънският университет обяви, че премахва името на президента Удроу Уилсън,
Коментари Харесай

Принстънският университет премахва името на президента Удроу Уилсън, бил расист

Принстънският университет разгласи, че отстранява името на президента Удроу Уилсън , на когота са кръстени учебното заведение по социална политика и кампуса на образователното заведение, наричайки някогашния американски държавен глава расист , оповестява " Франс прес ".

Управителното тяло на висшето образователно заведение от Бръшляновата лига " заключи, че расисткото мислене и политика на Удроу Уилсън го вършат несъответствуващ за наименоване на учебно заведение или лицей, чиито учени, студенти и ученици би трябвало да са изрично срещу расизма във всичките му форми ", акцентира президентът на университета Кристофър Айсгрубър в изказване.
 Козметичният колос L'Oreal отстранява думи като
Козметичният колос L`Oreal отстранява думи като " избелване " от продуктите си

В подтекста на митингите по света против расизма

Уилсън е бил два мандата президент на Съединени американски щати в интервала сред 1913 до 1921 година Той е създателят на Лигата на нациите , предходник на Организация на обединените нации и въплъщаваше края на американския изолационизъм.

Ала 28-ият американски президент също по този начин е подкрепял расистки политики , по-конкретно позволяващи сегрегация във федералните организации , даже откакто те бяха расово интегрирани в продължение на десетилетия.

" Той освен се съгласи, само че добави към непрекъснатата процедура на расизма в тази страна, процедура, която продължава да нанася вреди и през днешния ден ", посочи още Айсгрубър.

Сега Университетът в Ню Джърси ще бъде дом на Принстънското учебно заведение за обществени и интернационалните връзки. Кампусът на университета, кръстен на Уилсън, ще бъде прочут като Първи лицей.
 Африканските страни желаят Организация на обединените нации да проверява Съединени американски щати за систематичен расизъм и грубост
Африканските страни желаят Организация на обединените нации да проверява Съединени американски щати за систематичен расизъм и грубост

И да защитят правата на хората от африкански генезис по света

След гибелта на 25 май на Джордж Флойд, невъоръжен афроамериканец, погубен от бял служител на реда, който го задуши, като коленичи на врата му, Съединени американски щати бяха пометени от цивилен безредици с протестиращи, които упорстват за преустановяване на систематичния расизъм.

Компаниите и институциите изследват ролята си в увековечаването на несправедливостта, отбелязва Агенция Франс Прес.

Усилията набират мощ даже в мощно консервативни места като щата Мисисипи, където локалните конгресмени през вчерашния ден започнаха процедурни стъпки за препроектиране на знамето на южния щат , което на видно място съдържа емблемата на Конфедерацията.

Губернаторът Тейт Рийвс съобщи, че ще подпише всеки законопроект, признат от конгресмените за смяна на знамето.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР