Приносът на доц. д-р Тодор Чобанов е доста сериозен, но

...
Приносът на доц. д-р Тодор Чобанов е доста сериозен, но
Коментари Харесай

Фандъкова за отстранения зам.-кмет: Под негово ръководство се забавиха няколко проекта

Приносът на доцент доктор Тодор Чобанов е много сериозен, само че ни би трябвало човек, който да показва доста по-активно културните събития. Това сподели кметът на Столична община Йорданка във връзка на освободения от служба зам.-кмет по просвета, обучение и спорт на София.

„ Благодаря на лекар Чобанов, тъй като неговият принос в сферите, в които работи в София е много сериозен. Особено в областта на археологията. Знаете, че дружно с него изградихме Музея за история на София, подземния археологически музей в църквата „ Св. София “, триъгълната кула. В същото време под негово управление се забавиха сензитивно други планове “, сподели Фандъкова, представена от „ Фокус “.

Тя даде образец с реставрацията на банята в кв. „ Овча купел “ и тази в „ Горна баня “.

„ Това беше значима задача, която имаше съответни периоди и задължения, които бяхме приели пред хората. Наложи се още веднъж да се приключи тази процедура за кв. „ Овча купел “. Сега сграбчва да се афишира отначало. Това забавя всичко. Трябва да се работи по-активно, би трябвало да се работи по-динамично “, изясни тя.

По мотив на Чобанов столичният кмет разяснява, че той е „ прелестен младеж, който има огромно бъдеще в науката. Той самият помоли да се концентрира върху докторантурата, която прави в областта на археологията, само че в това време ни би трябвало човек, който да е доста деятелен “.

Фандъкова добави, че наследникът му би трябвало да направи връзката на образованието с културата доста по-видима. Тя изясни, че няма финансови загуби:

„ Разбира се, че има пояснение. Всеки постоянно има пояснение. Въпросът е обаче, че хората не желаят да чуват пояснения, а желаят да виждат резултати. Резултати желая да виждат и аз и то съответни и да се работи малко по-активно “.

Кметът на Столична община посочи, че ще продължат да работят в областта на археологията и той ще си довърши плановете.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР